Μήνυμα Παυλόπουλου στην Άγκυρα για το Προσφυγικό

Έκκληση προς την Τουρκία να εφαρμόσει στο ακέραιο τη συμφωνία με την ΕΕ απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος κάλεσε τον Ερντογάν να σταματήσει τις δηλώσεις περί εκροής προσφύγων στην Ευρώπη, που δεν ωφελούν, όπως είπε, και δεν ταιριάζουν στην εικόνα της χώρας του.

Επισήμανε ότι η διπλωματία των δηλώσεων τελειώνει εκεί που τελειώνουν και οι δηλώσεις, ενώ η ευθύνη είναι διαρκής. «Ο μόνος δρόμος που υπάρχει στο Προσφυγικό είναι να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι σε αυτόν τον τομέα η Τουρκία θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική, και για την εικόνα της, και γενικότερα για τον τρόπο που αντιμετωπίζει αυτά τα θέματα, «την ώρα, μάλιστα, που εμείς της ανοίγουμε το παράθυρο για να μπορέσει να προσεγγίσει την ΕΕ».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Ευρώπη και την Τουρκία πρέπει να τηρηθεί πάση θυσία και υπενθύμισε ότι η συνεννόηση ανάμεσα στις δύο πλευρές προβλέπει ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Τουρκία εκείνοι που έχουν πάρει τον δρόμο προς την ηπειρωτική Ευρώπη και την Ελλάδα.

 

ΠΗΓΗ:pontos-news.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η CIA αναβαθμίζει τα τεχνολογικά της συστήματα
Οι δημοσιογράφοι της CIA

Του Κώστα Μπετινάκη «Το κοινό στις ΗΠΑ είναι ΠΑΝΤΑ εντελώς αθώο. Πιστεύει ότι τουλάχιστον ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΟΡΑ η κυβέρνηση του...

Close