Μήπως να μην βάλουμε ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια για χατίρι της…αλληλεγγύης;

Έχει παραγίνει η υποκρισία κρατούντων και μη… Ευρωπαίοι και Έλληνες αξιωματούχοι χύνουν εκ νέου κροκοδείλια δάκρυα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο και φώτισαν και δημόσια κτίρια χθες βράδυ με τα χρώματα της βελγικής σημαίας. Μα πόση ανοησία πια! Πόσο ανεύθυνη είναι η Ευρώπη που αντιμετωπίζει με επικοινωνιακά τερτίπια τόσο σοβαρά θέματα;

Στο Βέλγιο είχε σημάνει συναγερμός τρεις-τέσσερις φορές τους τελευταίους μήνες. Νέκρωναν τα μέσα μεταφοράς, δεν κυκλοφορούσε ψυχή και τελικά δεν συνέβαινε τίποτα. Και τώρα που συνέβη όλοι έπεσαν πάλι από τα σύννεφα… Κι ας βγαίνουν κατόπιν εορτής διάφοροι αναλυτές και κρατικοί αξιωματούχοι άλλων χωρών λέγοντας πως είχαν προειδοποιήσει.

Η Ευρώπη μυαλό δε βάζει… Έκαναν πορείες χέρι-χέρι οι ηγέτες των χωρών της Δύσης μετά το χτύπημα στο γαλλικό περιοδικό πέρυσι το Γενάρη. Και; Μετά από μήνες το «αδικημένο» περιοδικό πρόσβαλλε την μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού-σύμβολο της μεταναστευτικής τραγωδίας στο Αιγαίο, του μικρού Αϊλάν. παρουσιάζοντάς το σαν σάτυρο!

Διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους σαν άλλοι Φαρισαίοι μετά τα χτυπήματα το Νοέμβριο στο Παρίσι και μετά συνέχισαν τη ζωή τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Και τώρα συγκινήθηκαν με το Βέλγιο. Και θα το ξεχάσουν μετά από λίγο και αυτό μέχρι την επόμενη αφορμή. Αλλά για θεατρινισμούς η Ευρώπη και εσχάτως και η Ελλάδα είναι πρώτες… Για να εκφράσουν, λέει, την αλληλεγγύη τους…Μήπως λοιπόν πρέπει και εμείς για να συμμετάσχουμε με το δικό μας σκετσάκι σε αυτό το θέατρο του παραλόγου αντί να υψώσουμε γαλανόλευκη σημαία ελληνική μεθαύριο που είναι η εθνική μας επέτειος να τοποθετήσουμε στα μπαλκόνια μας μια του Βελγίου…για αλληλεγγύη. Ήμαρτον πια!

tilegrafima.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Σ. Καλεντερίδης: Νέα Γεωπολιτικά δεδομένα σε Κύπρο και Συρία
Σάββας Καλεντερίδης: Υπεύθυνη για την επίθεση στις Βρυξέλλες είναι η Τουρκία

Το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Star, που είναι κανονικό φερέφωνο του Ερντογάν, με τίτλο Βέλγιο Χώρα-Τρομοκράτης. Για όσους έχουν αμφιβολίες, κυκλοφόρησε χθες...

Close