Μαρμελάδα φράουλα με μήλο, Γ.Λέκκας.
Θρεπτικά συστατικά : Είναι ιδιαίτερα θρεπτική, καθώς έχει άφθονη βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Α (καροτίνη), ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, ιώδιο, μαγνήσιο, σελήνιο, τανίνες, και αρκετές φυτικές ίνες.
Θερμιδικά αποδίδει 46 kcal ανά 100 gr. Δυστυχώς είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε ρυπαντικές ουσίες, λιπάσματα και φυτοφάρμακα. λόγω της Βιταμίνης C και του Καλίου που περιέχονται σε μεγάλες ποσότητες, οι φράουλες προσδίδουν επιπλέον οφέλη για την προστασία από τη σιωπηρή νόσο της οστεοπόρωσης, ενώ παρέχουν προστασία κατά της στεφανιαίας νόσου, πρόληψη κατά του καρκίνου, των καρδιαγγειακών παθήσεων, της αρθρίτιδας, και είναι ευεργετικές για την ισορροπία των υγρών του σώματος και της αρτηριακής πίεσης.
Υλικά
2 κιλά φράουλες ώριμες και γερές
1 μήλο τριμμένο
1 1/2 κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι(το χυμό)
Διαδικασία
Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια ,κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση και κάνουμε στρώσεις ζάχαρη φράουλες.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο.
Την επομένη τρίβουμε το μήλο μέσα στην φράουλα και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Μόλις πάρει βράσει ξαφρίζουμε και αφήνουμε την μαρμελάδα να δέσει.
Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Όταν η μαρμελάδα αφήνει στρώση στην ανάποδη της κουτάλας είναι έτοιμη.
Μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα σε καυτά αποστειρωμένα βάζα.
Σφραγίζουμε τα βάζα.
Τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Γιώργος Λέκκας,Greekpress.gr
email:lekkas.ge@yahoo.gr
Τα σχόλια είναι κλειστά.