Μαζέψτε τον επιτέλους! Μπουτάρης : «Σάχλα το “η Μακεδονία είναι ελληνική”- Χαζοί και αμόρφωτοι όσοι το λένε»

 

 

Νέα σκληρή κριτική στου υπερασπιστές της ελληνικότητας της Μακεδονίας έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σε συνέντευξη του.

Μιλώντας στην εκπομπή «Happy Day» στον Alpha και το δημοσιογράφο Χρήστο Βαρθαλίτη, ο κ. Μπουτάρης επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «όλη αυτή η σάχλα ότι η Μακεδονία είναι ελληνική ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι αυτό είναι επιθετικό».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δικαιολόγησε τον χαρακτηρισμό του λέγοντας ότι «εμείς κατέχουμε το 50%(της Μακεδονίας), το 40% το κατέχουν οι Σκοπιανοί και ένα 10% η Βουλγαρία».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μπουτάρη, «εμείς λέμε ότι θέλουμε τη Μακεδονία δεν το λένε αυτοί. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βρούμε ένα όνομα εύχρηστο που να τα λέει όλα».

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενη συμφωνία για το «Νέα Μακεδονία» που είναι ένα από τα πέντε προτεινόμενα ονόματα, ο δήμαρχος επισήμανε : «πώς θα λέγονται οι κάτοικοι της χώρας; Νεομακεδόνες. Είναι μια νέα χώρα και είναι ένα προσωνύμιο που χρησιμοποιείται γενικότερα Νέα Ζηλανδία, Νέα Γουινέα κτλ. Οι υπόλοιπες ονομασίες είναι κακές διότι υποκρύπτουν διαίρεση και αλυτρωτισμό».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μπουτάρη «δεν είναι δυνατόν η καινούργια ονομασία τους να μην εμπεριέχει το όνομα Μακεδονία και είναι κάτι που έχουμε αποδεχθεί με το Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Αυτοί που τσιρίζουν και λένε ότι οι Μακεδονία είναι ελληνική δε είναι μακεδονομάχοι , χαζοί είναι και αμόρφωτοι και το λέω αυτό χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό», είπε χαρακτηριστικά.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Τι είπε ο Μητροπολίτης Σισανίου & Σιατίστης Παύλος για το συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη

Ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος μιλά και παίρνει θέση σχετικά με το συλλαλητήριο,γιατί δεν ήταν εκεί, τι πιστεύει πως...

Close