Μαθητές από την Κρήτη έφτιαξαν ρομπότ με… περιβαλλοντική συνείδηση

greekpress04052015

Τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του ρομπότ – οικολόγου που κατασκεύασαν, θα παρουσιάσουν την ερχόμενη Πέμπτη 7 Μαΐου, μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Σητείας που συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Leonardo da Vinci με τίτλο “Jobs for Youth, Skills for Companies” στο οποίο συμμετείχε το σχολείο τα δύο προηγούμενα έτη.

Πρόκειται για σύμπραξη 7 Ευρωπαϊκών χωρών: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βουλγαρία και Ελλάδα που αφορά τη δημιουργία μίας επιχείρησης με την ονομασία “Bluebot”.

Μαζί με την παρουσίαση του προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί από μαθητές κι εκπαιδευτικούς των παραπάνω χωρών, θα γίνει επίδειξη του τελικού προϊόντος του προγράμματος, ενός ρομπότ που διαχωρίζει τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες ανάλογα με το υλικό κατασκευής τους. Το συγκεκριμένο ρομπότ κατασκευάστηκε αποκλειστικά από μαθητές του ΕΠΑ.Λ Σητείας υπό την επίβλεψη του καθηγητή τους κ. Σφυράκη Ιωάννη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Σητεία, την Πέμπτη 7 Μαΐου στις 7:00 μμ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Sitia Beach”.

Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι ο Γ.Σφυράκης και η Αγγ.Χρηστάκη.

Μιλώντας στο Cretalive, η κ. Χρηστάκη ανέφερε πως πρόκειται για ένα προγραμμα Leonardo – τώρα Erasmus + – το οποίο στο σχολείο δούλευαν επί 2 χρόνια. “Τώρα είναι η τελική φάση στη Σητεία όπου και θα γίνει η παρουσίαση του ρομπότ που φτιάχτηκε από το ΕΠΑΛ Σητείας. Το πρόγραμμα αφορά μία εικονική εταιρεία από 7 χώρες. Η κάθε μία είναι υπεύθυνη για ένα τμήμα. Τη διοικούν από κοινού μαθητές και καθηγητές. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ανάμεσα σ’αυτές τις χώρες, η Ελλάδα έχει τον κατασκευαστικό τομέα ενώ η Γερμανία το ανθρώπινο δυναμικό, η Γαλλία τα οικονομικά, η Ιταλία τη διαφήμιση, η Βουλγαρία το ηλεκτρονικό εμπόριο κτλ. Αν και είναι λοιπόν εικονική η εταιρεία, το ρομπότ που κατασκευάσαμε είναι αληθινό. Παίρνει τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες και τις αναγνωρίζει, για να τις μεταφέρει στον κατάλληλο κάδο. Είναι ευρεσιτεχνία!”.

ΠΗΓΗ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Να παρακαλούμε να φωτίζει ο Θεός και τους πολιτικούς...
Ο Ραββίνος, που έγινε Ορθόδοξος Χριστιανός την Κυριακή της Πεντηκοστής του 1952

Ο Χριστός ,«το φως το αληθινόν, το φωτίζον πάντα άνθρωπον ερχόμενον εις τον κόσμον»,

Close