Ο Γιώργος Λέκκας μας φτιάχνει Μακαρόνια μπολονέζ Μερίδες 5
Χρ. Πρ 20΄
Χρ. Μαγειρέματος: 1 ώρα
Υλικά 2 κ.σ ελαιόλαδο 6 φέτες καπνιστό μπέικον, κομμένο σε κυβάκια 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο, τα φύλλα ψιλοκομμμένα 2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο 2 κ.σ μαιντανό ψιλοκομμένο 500γρ μοσχαρίσιο κιμά 200 ml κόκκινο κρασί 3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες 800 γρ κονκασέ ντομάτα 500 γρ αποξηραμένα σπαγγέτι 300 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπέικον, το δεντρολίβανο, το σκόρδο και το κρεμμύδι και αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σπάμε με μια κουτάλα. Αφήνουμε να βράσει για μερικά λεπτά μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα ξανθό χρώμα, στη συνέχεια, ρίχνουμε το κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε της λιαστές ντομάτες, το κονκασέ ντομάτας Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να σιγοβράση η σάλτσα και να δέσει. Τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό. Περίπου 10 λεπτά πριν είναι έτοιμη η σάλτσα ετοιμάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια. Τα αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγη από την μπολονέζ, την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε πιάτα και ρίχνουμε στο κάθε πιάτο μια καλή κουταλιά μπολονέζ. Πασπαλίζουμε με λίγο παρμεζάνα.
G.Lekkas – Greekpress.gr Επικοινωνία: lekkas.ge@yahoo.gr Blog: http://lekkas-giorgos.blogspot.gr/ Facebook: https://www.facebook.com/giorgos.lekkas.chef Twitter: https://twitter.com/chef_ge Pinterest: http://pinterest.com/GiorgosLekkas/boards/
Τα σχόλια είναι κλειστά.