Μαρίν Λεπέν: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταρρεύσει σύντομα

Σε συνέντευξή της στο BBC η Μαρίν Λεπέν επιτέθηκε σφόδρα για μια ακόμη φορά στην «αντιδημοκρατική» Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα σημείωσε ότι μια αντίστοιχη μη εκλεγμένη ομάδα θα άντεχε μόλις «δύο λεπτά» σε μια πραγματική δημοκρατία.

Η ακροδεξιά ηγέτης του γαλλικού Εθνικού Μετώπου επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι σχεδιάζει να προκηρύξει δημοψήφισμα και στη Γαλλία εκφράζοντας την ελπίδα ότι και η υπόλοιπη Ευρώπη θα ακολουθήσει τα βήματα της Βρετανίας που εγκατέλειψε την Ένωση.

«Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος που να αιτιολογεί γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συνεχίσει να οδεύει προς αυτή την ολοκληρωτική – απολυταρχική κατεύθυνση.

Πρέπει να σταθούμε για μια στιγμή και να ρωτήσουμε τους λαούς των ευρωπαϊκών κρατών: Συνεχίζετε ακόμα να συμφωνείτε με όλα αυτά, συμφωνείτε με αυτό που έγινε η Ευρωπαϊκή Ένωση;

Είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι εάν θέσουμε αυτό το ερώτημα μέσω ενός δημοψηφίσματος σε κάθε χώρα, οι ελίτ θα βρεθούν μπροστά σε μια ακόμα έκπληξη».

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου σχετικά με το πότε θα έβλεπε την ολοκληρωτική διάλυση της Ένωσης, η Μαρίν Λεπέν απάντησε ότι θα ήθελε να τη δει «το συντομότερο δυνατό».

Και συνέχισε: «Το συντομότερο δυνατό, ελπίζω. Θα πρέπει να έχετε παρατηρήσει ότι κάθε φορά που ένα δημοψήφισμα οργανώνεται, κάθε φορά που έχουμε μια εκλογική διαδικασία, κάθε φορά που κάτι έχει να κάνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση οι άνθρωποι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους».

«Υπάρχει εχθρότητα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για πόσο ένα πολιτικό σύστημα μπορεί να αντέξει ότι δεν είναι εκλεγμένο και εργάζεται ενάντια στη θέληση των λαών που προσπαθεί να κυβερνήσει; Σε μια δημοκρατία δεν θα άντεχαν ούτε για δύο λεπτά».

Η Μαρίν Λεπέν θεωρεί καταλυτική την επιρροή της εκλογικής νίκης του Ντόναλντ Τραμπ, ισχυριζόμενη ότι θα είναι ο καταλύτης που θα βοηθήσει τα πατριωτικά κινήματα να κερδίσουν σε εκλογές σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Ξεκάθαρα η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας επιπλέον λίθος στην οικοδόμηση ενός νέου κόσμου προορισμένου να αντικαταστήσει τον παλιό».

«Προφανώς, πρέπει να συγκρίνουμε αυτή τη νίκη με την απόρριψη του Ευρωπαϊκού Συντάγματος από τον γαλλικό λαό. Οπωσδήποτε και με την ψήφο για το Brexit, αλλά επίσης και με την άνοδο των κινημάτων που είναι αφιερωμένα στα έθνη – τα πατριωτικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη».

 

ΠΗΓΗ: tribune.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
ΧΡΙΣΤΟΣ
Τι είναι η Εκκλησία

Η λέξη Εκκλησία προέρχεται από το ρήμα εκκαλέω – ω (=προσκαλώ, συναθροίζω). Είναι, λοιπόν, η Εκκλησία μια συνάθροιση ανθρώπων, μια...

Close