Μεγάλη συγκίνηση στον αποχαιρετισμό του Αρχιμανδρίτη Κυπριανού Γλαρούδη στην Θεσσαλονίκη

 

Μεγάλη συγκίνηση στον αποχαιρετισμό του Αρχιμανδρίτη Κυπριανού Γλαρούδη στην Θεσσαλονίκη

Η νεκρώσιμη Ακολουθία του π.Κυπριανού Γλαρούδη ετελέστηκε την Πέμπτη 5 Μαρτίου και ώρα 15.00,  σε κλίμα βαρύ πένθους. Πλήθος Αρχιερέων,
Ιερέων και κόσμου που αποτελείτο από πιστούς, οι οποίοι παρεβρέθηκαν για τον ύστατο χαιρετισμό προς τον άξιο ιερέα του Ι.Ναού των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην Θεσσαλονίκη.

Στην εξόδιο ακολουθία οι Μητροπολίτες ,Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος,Γρεβενών κ. Δαβίδ, Σιατίστης κ. Παύλος, Κίτρους κ. Γεώργιος, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Σερρών κ. Θεολόγος, Γλυφάδας κ. Παύλος, Νικοπόλεως κ. Χρυσόστομος, Λαγκαδά κ. Ιωάννης, Κίτρους κ. Γεώργιος,Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος και  Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας έδωσαν το παρόν. Επίσης, οι επίσκοποι Θερμών κ. Δημήτριος, Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, Αμορίου κ. Νικηφόρος .

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, στον επικήδειο λόγο αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και του χαρακτήρος του μακαριστού π.Κυπριανού. Ευχήθηκε δε, ο Κύριος να αναπαύσει τη ψυχή του «εν κόλποις Αβραάμ και Ισαάκ και Ιακώβ», όπως και να χαρίσει παρηγοριά, και το κουράγιο στην οικογένειά του.Ιδιαίτερα συγκινημένος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος είπε μεταξύ άλλων : «Συμμετέχουμε όλοι στο πένθος της τοπικής εκκλησίας, καθώς αποχαιρετούμε έναν αγαπητό και πολύτιμο συνεργάτη».

Μεγάλη συγκίνηση στον αποχαιρετισμό του Αρχιμανδρίτη Κυπριανού Γλαρούδη στην Θεσσαλονίκη

Ο π.Κυπριανός έχασε την μάχη με το θάνατο σε ηλικία 46 ετών ύστερα από ισχυρό εγκεφαλικό επεισόδιο .Η ταφή του π. Κυπριανού Γλαρούδη έγινε στον προαύλειο χώρο του Ι.Ναού του Αγ. Νικολάου στα Λαγυνά Θεσσαλονίκης.

Γιώτα Παμπάλου, Greekpress.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ανάγκη φιλοξενείας για 60 σε αριθμό ζωάκια ! (ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ)

Άμεση ανάγκη φιλοξενείας  για 60 σε αριθμό ζωάκια ! (ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ) 2/3/15/Δεν έχω τι να πω. Είναι η μόνη φορά που...

Close