Μειώνουν στο μισό τις τιμές των αδιάθετων πακέτων διακοπών για Ελλάδα!

Σαμοθράκη και Αίγινα στα 10 καλύτερα «άγνωστα» νησιά της Ευρώπης

Μεγάλοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί από την Βρετανία έχουν αναγκαστεί να μειώσουν, σχεδόν στο μισό, τα τουριστικά πακέτα για διακοπές στην Ελλάδα, αφού οι συνεχιζόμενες φήμες και τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για ένα ενδεχόμενο Grexit, έχουν αφήσει χιλιάδες πακέτα διακοπών προς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς αδιάθετα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυριακάτικου βρετανικού Τύπου, οι Βρετανοί τουρίστες απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο από την ιδέα για διακοπές στην Ελλάδα και μεγάλοι tour operators προχωρούν σε δραστικές μειώσεις για να μη μείνουν απούλητα τα τουριστικά πακέτα διακοπών προς την χώρα μας, τα περισσότερα από τα οποία περιλαμβάνουν, εκτός από την διαμονή σε κατάλυμα και την πτήση από Βρετανία προς Ελλάδα και αντίστροφα.

Όπως αναφέρει η τουριστική ιστοσελίδα Kayak.co.uk, οι αναζητήσεις των Βρετανών για διακοπές σε κάποιον τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα μειώθηκαν σε ποσοστό 53% την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο το 2014, εξαιτίας του αυξανόμενου φόβου των Βρετανών για μια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την ζώνη του ευρώ.

Σε σημερινό δημοσίευμα η εφημερίδα Sunday Times αναφέρει, ότι, λόγω των πολλών αδιάθετων τουριστικών πακέτων, η Thomson Holidays αναγκάστηκε να μειώσει σε ποσοστό 45% την διαμονή ενός ατόμου σε self catering κατάλυμα στο νησί της Θάσου, ενώ ο tour operator, Ionian Island Holidays, μείωσε κατά 50% τις τιμές του για διακοπές στην Ελλάδα. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι η διαμονή για ένα άτομο σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα σε χωριό της Κέρκυρας είναι 566 ευρώ για μία εβδομάδα μαζί με την πτήση, από 1.132 ευρώ, που ήταν η κανονική τιμή.

Πάντως, εκπρόσωπος του ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail ότι οι ήδη υπάρχουσες κρατήσεις για την Ελλάδα δεν έχουν κανένα πρόβλημα και πρόσθεσε ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν αναμένεται να επηρεάσει τις κρατήσεις που έχουν γίνει για ελληνικούς προορισμούς.

Ο οικονομολόγος Jonathan Loynes, από την think tank, Capital Economics, δήλωσε ότι συμβουλεύει τους Βρετανούς τουρίστες που θα ταξιδέψουν αυτή την περίοδο στην Ελλάδα να έχουν μαζί τους αρκετά μετρητά, για να μην ταλαιπωρηθούν στις ουρές των τραπεζών με τους ντόπιους, που θα προσπαθούν να έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους. Ο ίδιος συμπλήρωσε, πάντως, ότι προς το παρόν η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ παραμένει εικασία.

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Συναξάρι 19-9
Ορθόδοξος Συναξαριστής 28-6,Καλημέρα

28 Ιουνίου

Close