Με αντι-NAVTEX απαντά η Αθήνα στην Άγκυρα

Άμεση απάντηση είχαμε από την Ελλάδα στην Τουρκία με αντι-ΝΑVTEX. Συγκεκριμένα, με αναγγελία που εξέδωσε ο σταθμός Ηρακλείου της Ελληνικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, σημειώνει από τη μία πως η τουρκική Navtex έχει εκδοθεί σε περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας (σε περιοχή που έχουν αρμοδιότητα οι σταθμοί της Ελληνικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας) και από την άλλη πως αναφέρεται σε παράνομη και μη εγκεκριμένη δραστηριότητα που επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

H αναγγελία του σταθμού Ηρακλείου στα αγγλικά:
ZCZC HA79
271150 AUG 20
IRAKLEIO STATION NAVWARN 502/20
SOUTHEAST CRETAN SEA
1. UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCAST NAVTEX
MESSAGE NUMBER FA54-1085/20 IN HELLENIC NAVTEX
SERVICE AREA, REFERRING TO UNAUTHORIZED AND
ILLEGAL ACTIVITY IN AN AREA THAT OVERLAPS THE
GREEK CONTINENTAL SHELF.
IRAKLEIO NAVTEX STATION HAS THE AUTHORITY TO
BROADCAST NAVTEX MESSAGES IN THE AREA.
2. ALL MARINERS ARE REQUESTED TO DISREGARD NAVTEX
MESSAGE NUMBER FA54-1085/20.
3. CANCEL THIS MESSAGE 012059 UTC SEP 20.

Fake news από Τούρκους για Καστελόριζο
Το δημοσίευμα της Yeni Safak αναφέρει ότι ”τουρκική ΤΠΚ εθεάθη μεταξύ της τουρκικής πόλης Kaş και του Καστελόριζου, 2 χιλιόμετρα από τις ακτές της Μικράς Ασίας, σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα στα κοινωνικά μέσα.

”Το πλοίο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, φέρονταν να περιπολούσε στην αντίθετη, νότια πλευρά του μικρού νησιού”, σύμφωνα με τους Τούρκους, που ξέχασαν ίσως να αναφέρουν ότι στην ίδια περιοχή εδώ και πολλές ημέρες περιπολούν “αθέατα” ελληνικά υποβρύχια τα οποία αναζητούν οι Τούρκοι χωρίς επιτυχία.

Το τουρκικό βίντεο είναι μια ακόμη αποτυχημένη προσπάθεια της Άγκυρας να δείξει ότι τουρκικό πολεμικό πλοίο εισήλθε κοντά σε ελληνικό νησί, ενώ καταδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο με πιο ακριβώς τρόπο “ελέγχεται” ο τύπος της γειτονικής χώρας, ο οποίος αποτελεί σαφώς “εργαλείο” σε πληροφοριακές επιχειρήσεις κατά άλλων χωρών όντας ο ίδιος σε διατεταγμένη υπηρεσία στο στυγνό καθεστώς του Ερντογαν.

Πρόκειται σαφώς για μία ακόμη μονταζιέρα της τουρκικής προπαγανδιστικής μηχανής, η οποία κινητοποιήθηκε για να δείξει στους Τούρκους πολίτες που υποφέρουν πραγματικά, για μια δήθεν “τουρκική νίκη” κατά του ελληνικού ΠΝ.

Επίσης οι Τούρκοι αναφέρουν ότι “το Καστελόριζο , το οποίο είναι γνωστό ως Meis στην Τουρκία, ανήκει στην Ελλάδα από το 1947. Περιβάλλεται από δύο τουρκικές χερσονήσους στα ανατολικά και δυτικά, καθώς και την πόλη Kaş, καθώς και μια σειρά από τούρκικα βουνά στα βόρεια”, θέλοντας έτσι να δείξουν πόσο κοντά βρίσκεται στην τουρκική επικράτεια.

Πρόκειται για πόλεμο νεύρων και κυρίως άκρατης προπαγάνδας, η οποία υλοποιείται με τέτοιου είδους τεχνητά “περιστατικά”, τα οποία σκαρφίζεται η “ειδική υπηρεσία” των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην Άγκυρα στα πλαίσια εκφοβισμού της Αθήνας.

Ένα είναι το σίγουρο ότι το ελληνικό πολεμικό ναυτικό αποτελεί φόβητρο για το αντίστοιχο τουρκικό παρόλο που δεν διαθέτουμε σύγχρονες μονάδες επιφανείας, σκέψου να είχαμε κιόλας.

p.f

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Εκατοντάδες φανουρόπιτες στη μνήμη του Αγίου Φανουρίου στο Ναύπλιο

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Φανουρίου στο ομώνυμο εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο, στις παρυφές του Παλαμηδίου...

Close