Με δάκρυα στα μάτια υποδέχτηκαν οι πιστοί το σκήνωμα της Αγίας Ελένης

Τα ιερά κειμήλια, το σκήνωμα της Αγίας Ελένης και ο Τίμιος Σταυρός έφτασαν περίπου στις 7.30 στο δημαρχείο Αιγάλεω, όπου τα υποδέχτηκαν πλήθος πιστών από όλη την Ελλάδα, με δάκρυα στα μάτια.

Όταν αντίκρυσαν το σκήνωμα της Αγίας Ελένης, το οποίο μετέφεραν ζιπκοφόροι του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» και  βρακοφόροι από την Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας «Η Μεγαλόνησος», αρκετοί από τους παριστάμενους έσπευσαν να το αγγίξουν και να πάρουν την ευλογία της Αγίας.

 Με συγκίνηση αλλά και στεντόρεια φωνή έψαλλαν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο, πριν ακολουθήσουν την λιτανευτική πομπή, που θα οδηγούσε το ιερό σκήνωμα στο ναό της  Αγίας Βαρβάρας.

Εκεί θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για ένα μήνα.

Επικεφαλής της πομπής τέθηκαν τα πολιτιστικά σωματεία της περιοχής με τα πολύχρωμα λάβαρά τους. Ακολουθούσε η φιλαρμονική του Δήμου Αιγάλεω και πίσω δύο ζιπκοφόροι του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» κρατώντας εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στη συνέχεια της πομπής βρέθηκε η φιλαρμονική Comitato Culturale Ricreativo Tessera Ve, που ταξίδεψε από την Βενετία, και πίσω οι ιερείς, με προεξάρχοντα το μητροπολίτη Νίκαιας Αλέξιο, που συνόδευσαν το ιερό σκήνωμα.

Δεκάδες κόσμου από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους έρεναν την πομπή με ροδοπέταλα.

Η λιτανευτική πομπή κατέληξε στο ναό της Αγίας Βαρβάρας, όπου επικεφαλής της επίσημης υποδοχής βρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κόσμος είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται από νωρίς έξω από το δημαρχείο του Αιγάλεω και περίμενε υπομονετικά αρκετή ώρα για να υποδεχτεί τα ιερά κειμήλια και να ακολουθήσει με ευλάβεια και κατάνυξη τη λιτανευτική πομπή.

Το σκήνωμα της Αγίας Ελένης είχαν παραλάβει το πρωί της Κυριακής  από το ναό του Αγίου Μάρκου στη Βενετία η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον επίσκοπο Φαναρίου Αγαθάγγελο.

Στη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής τρεις ζιπκοφόροι του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» και τρεις βρακοφόροι από την Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας «Η Μεγαλόνησος» μετέφεραν το ιερό σκήνωμα, το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία του Χριστιανισμού βγαίνει από τη Βενετία,

Εν συνεχεία τα ιερά κειμήλια ταξίδεψαν στην Αθήνα, όπου έγιναν δεκτά με τιμές αρχηγού κράτους στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, παρουσία του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Ρεπορτάζ, φωτογραφίες: Βασίλης Καρυοφυλλίδης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Θαύμα του Αγ. Λουκά Κριμαίας σε γυναίκα στην Καβάλα!

Όσο πλησιάζαμε στη Μονή, για κάποιο λόγο ήμουν συνέχεια βουρκωμένη και προσκυνώντας τα λείψανα του Αγίου, με πήραν τα κλάματα....

Close