Με επιτυχία συνεχίζονται οι ομιλίες του μεγάλου Έλληνα μουσικού Βασίλη Τσαμπρόπουλου με θέμα «Θεός και Μουσική»

-Για μία ακόμη Κυριακή, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος, ο διεθνούς φήμης πιανίστας, συνθέτης, μαέστρος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, παρουσίασε με ιδιαίτερη επιτυχία μία ακόμη ομιλία στο πλαίσιο της σειράς «5+1 Λόγοι – Θεός και Μουσική» που φιλοξενείται στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου Χαλανδρίου – Αμαρουσίου, μετά το πέρας των κατανυκτικών εσπερινών της Μ. Τεσσαρακοστής στις 19:00.

Από τις 25 Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή έως το τέλος Μαρτίου, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος πραγματοποιεί μία σειρά ομιλιών με ξεχωριστό ενδιαφέρον για το κοινό, το οποίο έχει αγκαλιάσει με ιδιαίτερη θέρμη και εκφράζει το σύνεχες και αυξανόμενο ενδιαφέρον του για τον πρωτότυπο τρόπο παρουσίασης και ανίχνευσης, μέσω της μουσικής του ιδιότητας, της σχέσης της Μουσικής με τον Θεό. Στον λόγο του ψηλαφεί και εξερευνά τα όρια και τον μυστηριακό λόγο της γέννησης και της ύπαρξης της Μουσικής Τέχνης ως θεόδοτης ικανότητας έκφρασης, υπακοής, ανυπόκριτης αγάπης και ειλικρινούς ομολογίας του ανθρώπου στον Θεό. Η Μουσική γεννιέται ως αυθόρμητος ήχος της ψυχής, ως αναπόσπαστο κομμάτι της ένθεης ζωής στη γη και ως άρρηκτος κρίκος αιώνιας αγάπης με τον Θεό.

Σε κάθε ομιλία, συνοδεύει με βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους της περιόδου η διεθνώς αναγνωρισμένη υμνωδός και ερμηνεύτρια του αρχέγονου και ιερού μέλους, Νεκταρία Καραντζή. Η σειρά ομιλιών θα ολοκληρωθεί το Σάββατο του Λαζάρου με συναυλία και τη συμμετοχή των μουσικών συνόλων της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών, των καταξιωμένων σολίστ: Αλίκης Μαρκαντωνάτου, Κωνσταντίας Δούκα, Carmelo Siciliano και του Γυναικείου Βυζαντινού Χορού του Πανελληνίου Συνδέσμου Ψαλτριών, υπό τη διεύθυνση της Νεκταρίας Καραντζή.

Ημερομηνίες Ομιλιών: Κυριακή, 25/2, Κυριακή, 4/3, Κυριακή, 11/3, Κυριακή, 18/3, Σάββατο του Λαζάρου, 31/3
Ιερός Ναός Αγ. Αθανασίου Πολυδρόσου, Χαλανδρίου – Αμαρουσίου, Ροδοδάφνης 20, τηλ. 2106826620

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
π.Διονύσιος Ταμπάκης:Και οι προφητείες αλλάζουν…

ΑΚΟΜΗ και οι προφητείες μπορούν ανα πάσα στιγμή να αλλάξουν. Έχουν και αυτές την σχετικότητά τους όπως το σύμπαν.Βασικός και...

Close