Με κορωνοϊό 8 μοναχές από μοναστήρι της Θεσσαλονίκης – Τρεις δισωληνωμένες

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται 8 μοναχές από γυναικείο μοναστήρι που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και νόσησαν από κορωνοϊό. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, οι τρεις εξ αυτών έχουν διασωληνωθεί .
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΟΡΕΝ, στο εν λόγω μοναστήρι υπήρχε επιγραφή ότι ο κορωνοϊός δεν κολλάει μέσα στην μονή, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγουμένη έλεγε στις υπόλοιπες μοναχές να μην εμβολιαστούν.

Οκτώ κρούσματα κορονοϊού σημειώθηκαν μέχρι στιγμής στο γυναικείο μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Οι μοναχές, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, είναι όλες ανεμβολίαστες και η εισαγωγή τους έγινε σταδιακά αρχίζοντας πριν από 12 ημέρες. Δύο από τις μοναχές νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση και η μία είναι διασωληνωμένη, αναφέρει η ΕΡΤ.

Τι αναφέρει το ανακοινωθέν της Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως
Ανακοίνωση για τις οκτώ μοναχές που νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων, «δεν πρόκειται για μοναχές που ανήκουν σε μοναστήρι που υπάγεται σε αυτήν την Μητρόπολη και πως η συγκεκριμένη Μονή για την οποία γίνεται αναφορά, εφαρμόζει με ακρίβεια τα προβλεπόμενα μέτρα, ενώ όλες οι μοναχές εκεί είναι πλήρως εμβολιασμένες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κάνουμε γνωστό ότι η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο Χορτιάτη της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως ουδεμία σχέση έχει με δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγω για νοσηλεία μοναχών από την COVID-19. Η Ιερά Μονή εφαρμόζει με ακρίβεια τα προβλεπόμενα μέτρα ενώ τόσο η ηγουμένη όσο και η αδελφότητα είναι πλήρως εμβολιασμένες.

Εκ της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως».

Τι μέτρα βρίσκονται σε ισχύ
Μόνο με την επίδειξη αρνητικού τεστ θα μπορούν να εισέρχονται οι ανεμβολίαστοι πιστοί στους ναούς από αύριο Δευτέρα, ενώ τα παιδιά από την ηλικία των 4 έως και την ηλικία των 17 ετών θα χρησιμοποιούν τα αποτελέσματα των τεστ αυτοδιάγνωσης (selftest), σύμφωνα με την ΚΥΑ. Και προβλέπει υποχρεωτική επίδειξη, κατά την είσοδο στον ναό, πιστοποιητικού εμβολιασμού, νόσησης ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού τεστ για κορωνοϊό ενώ τα μέτρα θα τηρούνται με ευθύνη των οικείων θρησκευτικών αρχών.

Η Εκκλησία από τις αρχές Νοεμβρίου είχε απευθύνει έκκληση προς τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρούν επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας». Η Ιερά Σύνοδος απευθυνόμενη στους πιστούς που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα έστειλε το μήνυμα, να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr), ενώ προτρέπει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Επίσης, τονίζει την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κ.λπ. να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr) και επισημαίνει πως ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
ΚΡΗΤΗ: Ο Ρεθύμνης Ευγένιος το απόλυτο φαβορί για την Αρχιεπισκοπή

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος

Close