Με στρατιωτικά οχήματα και πλήθη λαού η λιτάνευση του Αγίου Δημητρίου

Με κατάνυξη και παρουσία εκατοντάδων πιστών πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η λιτανεία των εικόνων του Αγίου Δημητρίου, της Παναγίας Πορταϊτίσσης και των λειψάνων του πολιούχου της Θεσσαλονίκης.
Οι εικόνες μεταφέρθηκαν με στρατιωτικά οχήματα, με τους πιστούς να ακολουθούν. Η λιτανεία ξεκίνησε από την οδό Αγίου Δημητρίου και μέσω των οδών Βενιζέλου, Ολύμπου και Πελοποννήσου θα καταλήξει και πάλι στον ναό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το typosthess.gr, η λιτανεία έγινε με την τήρηση (από την πλειοψηφία του κόσμου) των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για τον κορωνοϊό, καθώς οι περισσότεροι φορούσαν μάσκες και τηρούσαν τις αποστάσεις.Η Αστυνομία έχει φροντίσει ήδη να τοποθετήσει κιγκλιδώματα τόσο περιμετρικά του ναού όσο και εντός προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός μεταξύ των πιστών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
«Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, στα πλαίσια του εορτασμού του Πολιούχου Αγ. Δημητρίου και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στον κεντρικό Δήμο της πόλης μας θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις, συνεπεία των οποίων θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

ΔΕΥΤΕΡΑ (25-10-2021):

(1) Από ώρα 05.00΄ μέχρι ώρα 13.30΄, κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης των Ιερών Εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας «ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΗΣ», στα πλαίσια του εορτασμού του Πολιούχου Θεσ/νίκης Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, όπου αυτή επιτρέπεται, στους παρακάτω δρόμους, από τους οποίους θα διέλθει η πομπή:

-Αγ.Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Ι.Δραγούμη μέχρι την οδό Πλάτωνος.
-Βενιζέλου, στο τμήμα της από την οδό Αγ.Δημητρίου μέχρι την οδό Ολύμπου.
-Ολύμπου, στο τμήμα της από την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Πελοποννήσου.
-Πελοποννήσου, σε όλο το μήκος της.
-Σελεύκου, σε όλο το μήκος της.
(2) Από ώρα 10.30΄ μέχρι ώρα 13.30΄, κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης των Ιερών Εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας «ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΗΣ», στο πλαίσιο του εορτασμού του Πολιούχου Θεσ/νίκης Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους, από τους οποίους θα διέλθει η πομπή:

-Αγ. Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Πλάτωνος.
-Βενιζέλου, στο τμήμα της από την οδό Αγ. Δημητρίου μέχρι την οδό Ολύμπου.
-Ολύμπου, στο τμήμα της από την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Πελοποννήσου.
-Πελοποννήσου, σε όλο το μήκος της.
svg%3E

ΤΡΙΤΗ (26-10-2021):

(1) Από ώρα 05.00΄ μέχρι ώρα 13.30΄, κατά τη διάρκεια της δοξολογίας στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, όπου αυτή επιτρέπεται, στους παρακάτω δρόμους:

,

στο τμήμα της από την οδό Σουρή μέχρι την οδό Πελοποννήσου.
-Κασσάνδρου, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Νικολάου μέχρι την οδό Μακεδονικής Αμύνης.
-Μακεδονικής Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Κασσάνδρου μέχρι την οδό Αγίου Δημητρίου.
-Σελεύκου, σε όλο το μήκος της.
-Αριστοτέλους, στο τμήμα της από οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Ολύμπου.
(2) Από ώρα 10.30΄ μέχρι ώρα 13.30΄, κατά τη διάρκεια της δοξολογίας στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Αγ. Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λαγκαδά μέχρι την οδό Αγίου Νικολάου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Νικόλαος Ταμουρίδης: Ερειπωμένη Ελλάς!

Ερειπωμένη Ελλάς! Σύγχρονη Ελλάς! Σωρός ερειπίων!

Close