Μην «παίζεται Εθνικά Εμβατήρια» τώρα που έρχονται για να εισπράξουν τα τοκοχρεολύσια τους από τους ενεργειακούς κουμπαράδες σε Κύπρο και Αιγαίο

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δείτε καλύτερα τι κρύβεται πίσω από αυτήν την φούρια των ενεργειακών κολοσσών και των ισχυρών γεωπολιτικών παικτών.

Όλα έγιναν καλά βάσει ενός στρατηγικού σχεδίου στο υψηλότερο επίπεδο λήψης αποφάσεων και η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο οδηγήθηκαν μέσω μνημονιακών πολιτικών σε φαινομενική δέσμευση των ενεργειακών αποθεμάτων τους.

Οι κραυγές του πολέμου δεν ακούγονται πλέον μόνο στην Συρία και την ευρύτερη περιοχή αλλά μεταφέρθηκαν ήδη στην Αν. Μεσόγειο και το Αρχιπέλαγος του Αιγαίου.

Τίποτε δεν είναι πλέον μέλι-γάλα όσο και να θέλουν να παραμυθιάζουν τους κατατρεγμένους Έλληνες.

Η Ελλάδα είναι θεόγυμνη στην μπόρα που έρχεται και τα κατάφεραν καλά κάποιοι από το πολιτικό δυναμικό της μεταπολίτευσης.

Η νεώτερη Ελληνική ιστορία πρέπει να μας διδάξει από τραγωδίες και απάτες.

Δεν έρχονται οι Δυτικοί να μας εξυπηρετήσουν αλλά για να ρουφήξουν τα τοκοχρεολύσια τους από τους ενεργειακούς κουμπαράδες της Αν. Μεσογειακής Λεκάνης.

«οι υδρογονάνθρακες…

Ναι, που επί του παρόντος είναι πηγή πολέμου και όχι πλούτου. Αυτό τώρα άρχισαν να το αντιλαμβάνονται οι Κύπριοι. Νόμιζαν ότι οι υδρογονάνθρακες είναι το λαχείο μας. Μπορεί πριν να το εξαργυρώσουμε να αποδειχθεί προβληματικό.

Δηλαδή;

Με γεγονότα απειλητικά, που οι Τούρκοι ήδη ετοιμάζουν. Η Τουρκία επιθυμεί να μη μας αφήσει ούτε να μυριστούμε τους υδρογονάνθρακες, και θέλει να μοιραστούμε ακόμα και την όσφρηση.

Δεν σας κάνει εντύπωση ότι, μετά τις υπογραφές με τους ενεργειακούς κολοσσούς, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε απειλητική ανακοίνωση κατά των συμφωνιών και δεν περνά μέρα που να μην απειλεί για θερμό επεισόδιο;

Μάλιστα αυτό το ακούμε συχνά κι από το στόμα του Ακιντζί, που μιλά για πιθανή ένταση τον Ιούνιο! Αυτή η συνεχής εκφοβιστική ρητορική των Τούρκων κατά της Κύπρου και της Ελλάδας δεν πρέπει να μας προβληματίζει;

Βλέπετε σύρραξη;

Θα γίνει ένας εκφοβισμός, όχι όμως σύρραξη, όχι τύπου Μπαρμπαρός, μα κάτι πιο αναβαθμισμένο, όχι όμως και εισβολή.

Ίσως μερικοί πολιτικοί μας να το διαισθάνονται αυτό και για να προλάβουν τα χειρότερα σπεύδουν να λύσουν το Κυπριακό έχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα σταματήσουν τον επεκτατισμό των νεο-οθωμανών της Τουρκίας.

Μα οι εταιρείες, με τις οποίες η Κύπρος υπέγραψε συμφωνίες είναι ενεργειακοί κολοσσοί.

Η Τουρκία θα εξασφαλίσει τις εταιρείες, δεν θα χάσουν τα δικαιώματά τους. Απλά θα θέλει να μοιραστεί αυτό τον πλούτο και την πολιτική ισχύ που παράγει μαζί μας. Εμείς μονίμως πιανόμαστε πάνω στις ξένες πλάτες της Ευρώπης και του Ισραήλ, των οποίων τα συμφέροντα διασφαλίζονται και με τουρκική παρουσία. Δεν καταλαβαίνουμε ότι αυτές οι χώρες πολλές φορές έκαναν παιχνίδι με εμάς και με τους Τούρκους, χωρίς να μειωθούν τα συμφέροντά τους, και στο τέλος μας πούλησαν.

Δηλαδή δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε με τις συμφωνίες αυτές ως προς το θέμα της ασφάλειάς μας, νομίζοντας ότι τους ενεργειακούς κολοσσούς τούς ενδιαφέρει και πολύ με ποιον θα συνεχίσουν.

Οι κολοσσοί αυτοί σκέφτονται οικονομικά και μόνο, και δεν έχουν κανένα δισταγμό να προχωρήσουν σε νέες συμφωνίες με οποιαδήποτε χώρα, φτάνει να γίνει η δουλειά τους!

Επομένως, θα πρέπει να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και να μην προβαίνουμε σε σπασμωδικές και βεβιασμένες ενέργειες, δίνοντας στον λαό λανθασμένα μηνύματα.

Αλλά θα πρέπει το πρώτιστό μας καθήκον να είναι πώς θα διαφυλάξουμε την πατρίδα μας μέσα σε αυτή την καταιγίδα των γεωστρατηγικών εξελίξεων και την ανοικτή πλέον εμπόλεμη κατάσταση που άρχισε να δημιουργείται μεταξύ Ρωσίας και Αμερικής.»

Απόσπασμα από Μόρφου Νεόφυτος: Θα ζήσουμε εκφοβισμό μόνο για τρεις μέρες http://www.philenews.com/ 23 Απριλίου 2017.

«ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ

Μέσα στην αναμπουμπούλα που θα επικρατεί, θα ξεσηκωθεί κάθε κράτος να κάνει ότι του λέει ο λογισμός.» Aγίου Γέροντος Παϊσίου Ἁγιορείτου Λόγοι Β΄ «Πνευματικὴ ἀφύπνιση», ἔκδοσις Σουρωτὴ Θεσσαλονίκη

Όσο και να χρυσώνουν το ενεργειακό χάπι οι υπεύθυνοι της μνημονιακής κατάντιας μας ο τούρκος θα μεταφέρει το αμέσως επόμενο διάστημα το τρελοκομείο στο ΑΙΓΑΙΟ στο οποίο ακόμα δεν κυκλοφορούν αεροπλανοφόρα και φρεγάτες δυτικών.

Είναι προαποφασισμένο αυτό και λογικό.

Στην Κύπρο μπορεί να δώσει ένα ξαφνικό ράπισμα για την τιμή των όπλων και μετά θα επικεντρωθεί στα αγαπημένα του από το 1974 κοιτάσματα στο Βόρειο Αιγαίο που βρίσκονται μάλιστα πλησίον της ενεργοβόρας Κωνσταντινούπολης.

Μήπως πρέπει να ολοκληρωθεί η προδοσία των Ξένων συμφερόντων για να ανοίξουμε τα μάτια μας ακόμα μία φορά;

Είμαστε ανεπίδεκτοι ιστορικής μαθήσεως λόγω του μύθου της εισαγόμενης οικονομικής ευμάρειας.

«Και τώρα ΤΙ ; Μόνο ΠΡΟΣΕΥΧΗ»

Για να γίνουμε Γίγαντες στην ΑΡΕΤΗ και νάνοι στην κακία.

Μέσα από τα φαινομενικά αδιέξοδα έρχεται το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ

» Αλλά σας λέω ό,τι και να δείτε να μην απελπίζεσθε (…) Το έθνος θα μεγαλώσει»

+ ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ (1924-1994) hggiken.pblogs.gr

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ηλεκτροσόκ στο Στράτευμα από τις δηλώσεις Ν.Κοτζιά: «Ποια Τουρκία; Δεν είδατε τι έπαθε στην Συρία;»

Η Εθνική Φρουρά εξοπλίζει τους εφέδρους λένε οι Τούρκοι (βίντεο)

Close