Μην πετάτε τις μπανανόφλουδες, έξυπνα γιατροσόφια 

 

Μην πετάτε τη φλούδα της μπανάνας γιατί μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη, δείτε κάποια έξυπνα γιατροσόφια με μπανανόφλουδες.
– Μυρμηγκιές
Το εσωτερικό από τη φλούδα της μπανάνας μπορεί να χρησιμεύσει ώστε να υποχωρήσουν ταχύτερα οι μυρμηγκιές, σύμφωνα με Ινδούς ειδικούς, οι οποίοι συνιστούν να καλύπτεται το εξάνθημα με τη φλούδα της μπανάνας, με το εσωτερικό μέρος της φλούδας να ακουμπά το δέρμα, και να στερεώνεται στο σημείο με ταινία. Όταν η φλούδα μαυρίσει, την πετάτε και την αντικαθιστάτε με ένα νέο κομμάτι.

– Εξάνθημα από κισσό
Εάν έχετε αλλεργία στον κισσό, τρίψτε το εσωτερικό της φλούδας επάνω στο εξάνθημα ώστε να καταπραΰνετε και να δροσίσετε το δέρμα. Εάν το εξάνθημα συνοδεύεται από αρκετό πόνο και το τρίψιμο προκαλεί δυσφορία, αφαιρέστε με ένα μαχαίρι το μαλακό μέρος από το εσωτερικό της φλούδας και απλώστε την πάστα επάνω στο δέρμα για να αντιμετωπίσετε τον ερεθισμό και τη φλεγμονή.

– Μελανιές
Εάν χτυπήσατε και έχει σχηματιστεί μελανιά, στερεώστε με ταινία τη φλούδα της μπανάνας επάνω στο δέρμα και αφήστε την να δράσει όλο το βράδυ.

– Τσίμπημα από κουνούπι
Τρίψτε το εσωτερικό της μπανανόφλουδας επάνω στο σημείο που σας τσίμπησε το κουνούπι για άμεση ανακούφιση από τον πόνο και/ή τη φαγούρα.

 

 

Onmed.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Δεν μου βγαίνει να πηγαίνω εκκλησία
Δεν μου βγαίνει να πηγαίνω εκκλησία

Δεν μου βγαίνει να πηγαίνω εκκλησία

Close