Μητροπολίτης Βλαδιβοστόκ: Οι ΗΠΑ πίσω από την Πανορθόδοξη

Την άποψη πως η Πανορθόδοξη Σύνοδος είναι πιθανό να έχει πολιτικούς στόχους εξέφρασε ο Μητροπολίτης Βενιαμίν του Βλαδιβοστόκ.

“Υποψιάζομαι ότι η προετοιμασία της συνεδρίασης της Κρήτης αφορά όχι μόνο εκκλησισατικά συμφέροντα, αλλά και πολιτικά. Έχουμε μια ισχυρή επιρροή των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Αμερικανοί ειδικοί βοήθησαν ακόμη και στην προετοιμασία του γεγονόνος στην Κρήτη,” δήλωσε ο μητροπολίτης σε συνέντευξή τουστο Rus Derzhavnaya.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Πατριάρχης Κύριλλος και η ρωσική Σύνοδος έλαβαν “μια πολύ σοφή απόφαση, όταν αρνήθηκαν την αποστολή της αντιπροσωπείας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Κρήτη”.

Και συμπλήρωσε καυστικά:

“Κανείς δεν μας ωθεί να κάνουμε ένα βήμα πίσω αιρετικά ως προς την Ορθόδοξη πίστη. Αφήστε μας να απέχουμε από κλήσεις σε ανυπακοή και σχίσμα … ο Θεός να μας σώσει από έριδες, διαφωνίες και αιρέσεις”, δήλωσε ο μητροπολίτης.

ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πρόεδρος Ρωσικής Δούμας από Άγιο Όρος: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους Έλληνες μοναχούς
Πρόεδρος Ρωσικής Δούμας από Άγιο Όρος: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους Έλληνες μοναχούς

«Η Ορθόδοξη πίστη και παράδοση είναι αναπόσπαστο μέρος του ρωσικού πολιτισμού κι εμείς στη Ρωσία δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι...

Close