Μητροπολίτης Κισάμου με αφορμή τα νέα μέτρα στους ναούς

Εκ της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνεται ότι κατόπιν των νέων – έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας τα οποία ανακοινώθηκαν και συμπεριλαμβάνουν: «υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων λατρείας από 1ης έως και 31ης Αυγούστου», ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος καλεί τον πιστό και ευλαβή λαό των Επαρχιών μας όπως επιτείνει την προσευχή του προς την Υπεραγία Θεοτόκο, εις την Οποία είναι αφιερωμένος ο μήνας Αύγουστος και δικαίως ονομάζεται Θεομητορικός μήνας, ως επίσης και προς τον μεγάλο και θαυματουργό Άγιο του τόπου και της οικουμένης, τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό, όπως με τις πρεσβείες και την χάρη τους φυλάξουν και προστατεύσουν τον τόπο και τους ανθρώπους του, την οικουμένη όλη.

Επιπροσθέτως, καλεί τον λαό του Θεού όπως συνεχίσει να προστρέχει και καταφεύγει εις τις Εκκλησιές μας, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή του αγίου Δεκαπενταύγουστου, τηρώντας και εφαρμόζοντας τα ανακοινωθέντα μέτρα πρόληψης και προστασίας καθώς έχουν καθολική ισχύ για όλους τους κλειστούς χώρους και δεν αφορούν μόνον τους Ι. Ναούς. Εντέλλει δε και συστήνει στους ευλαβείς Κληρικούς όπως, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή, φροντίζουν για την λήψη των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων προστασίας και, όπου αυτό είναι εφικτό, τελούν τις Ιερές Παρακλήσεις της Παναγίας μας υπαίθριες, στους αύλειους χώρους των Εκκλησιών, προς διευκόλυνση των πιστών όπου και η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική.

Ανακοινώνεται, τέλος, ότι η Ιερά Αγρυπνία της Τρίτης, 4 Αυγούστου, εις την Γυναικεία Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος, επί τη επετείω ελεύσεως και ενθρονίσεως εις την Ι. Μονή πιστού αντιγράφου της Ιεράς και θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Παραμυθίας από ώρα 8.30μ.μ. έως 12.30π.μ., όπου και θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος, θα τελεστεί εις τον προαύλιο χώρο της Μονής και καλεί τον Θεοτοκόφιλο λαό του Θεού όπως προσέλθει και ευχητικά συμμετέχει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Κορονοϊός: Σκληραίνουν τα μέτρα με μάσκες παντού και τοπικό lockdown

Οι λοιμωξιολόγοι εδώ και καιρό έχουν βγάλει από το συρτάρι το σενάριο του lockdown σε τοπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο...

Close