Μητροπολίτης Λαγκαδά: «Αγάπη, Ειρήνη και Ενότητα το μήνυμα της Ορθοδοξίας» (ΦΩΤΟ)

Το εσπέρας της 5ης Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετέβει εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαγυνών, όπου και ετέλεσε εξ αφορμής της συμπληρώσεως δύο ετών από την εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού Αρχιμ. Κυπριανού Γλαρούδη († 04-03-2015), Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του Μνήματος, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου πνευματικού του υιού.

Ο αείμνηστος π. Κυπριανός Γλαρούδης, υπήρξε Ιερατικός Προϊστάμενος του Ναού των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης και Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ πρωτύτερα ήταν υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος και των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος, μετέβει εις την ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Λαγυνών, όπου και χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Β΄ Κατανυκτικού Εσπερινού, ομιλώντας στο προ της Απολύσεως καταλλήλως προς το παριστάμενο εκκλησίασμα υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι «θα πρέπει να δοξάσουμε το όνομα του Τρισαγίου Θεού διότι μας αξίωσε να είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και να έχουμε γεννηθεί και να έχουμε μεγαλώσει μέσα στην ζώσα Παράδοση της Πίστεως μας που είναι το Φως, η Αλήθεια και η Ζωή.

Είναι πολλή σημαντικό το γεγονός ότι, ο Τόπος και το Γένος μας είναι συνδεδεμένα με την Ορθοδοξία και τους αγώνες της.

Σήμερα το μήνυμα της Ορθοδοξίας προς όλο τον κόσμο, είναι μήνυμα Αγάπης, Ειρήνης και Ενότητας. Ο άνθρωπος θα πρέπει να δεχτεί με Πίστη αληθινή το μήνυμα της Αγάπης του Θεού και μέσα από αυτή την αγάπη να αγαπήσει τον ίδιο τον συνάνθρωπο του.

Διαβάστε εδώ:  Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Ο Θεός θέλει «πάντας ἀνθρώπους θέλει σωθῆναι καὶ εἰς ἐπίγνωσιν ἀληθείας ἐλθεῖν». Δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ποτέ την υπομονή με την οποία ο Θεός προσδοκά και θέλει την μετάνοια του καθενός μας, «ου θελήσει θέλω τον θάνατον του αμαρτωλού ως το επιστρέψαι και ζην αυτόν».

Ας έχουμε και εμείς υπομονή στην ζωή μας, εμπνεόμενοι από την αγάπη του Θεού με την οποία Εκείνος οικοδομή το γεγονός της Σωτηρίας μας δίδοντας μας ευκαιρίες στην καθημερινότητα της ζωής μας, τις οποίες αν τις αξιοποιήσουμε θα μπορέσουμε να εξέλθουμε από τα αδιέξοδα, τα οποία μας οδηγούν, η αμαρτία και το σύγχρονο πνεύμα του καταναλωτισμού που είναι ακόμα μία μορφή ειδωλολατρίας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vimaorthodoxias.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
stratos
Ημέρες 1974 στο Αιγαίο: Εντατικές προετοιμασίες τουρκικών ειδικών δυνάμεων – Στο κενό οι προσπάθειες των ΗΠΑ να αποτραπεί Τουρκική απόβαση σε ελληνικό έδαφος – Οι ελληνικές κινήσεις

Σκηνικό που θυμίζει καλοκαίρι του 1974 , αρχίζει να θυμίζει η περιοχή  του Αιγαίου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία ενώ...

Close