Μητροπολίτης Λαγκαδά: «Ο κάθε ένας θα πρέπει να σηκώσει τον Σταυρό του Χριστού»

Με την πρέπουσα παραδοσιακή τάξη και μεγαλοπρέπεια, εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η Γ΄ Κυριακή των Νηστειών, η οποία και είναι αφιερωμένη από την Αγία μας Εκκλησία, εις την Προσκύνηση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου.

Το Εσπέρας του Σαββάτου 18 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Αρχιερατικού Εσπερινού της εορτής, ο οποίος ετελέσθη εις τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, ομιλώντας καταλλήλως προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, ενώ προ της Απολύσεως ετέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κυρού Σεραφείμ.

Την κυριόνυμο ημέρα της μεγάλης εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εκόμισε εις τον πάνσεπτον και περικαλλέστατον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασσήρου, τον Τίμιο Σταυρό της παλαιάς Επισκοπής Λητής και Ρεντίνης και εν συνεχεία Προεξήρχε της Τελετής της Προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών, παρέστησαν πλήθος ευσεβών Χριστιανών, μεταξύ αυτών και ο νέος Διοικητής της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Σωτήριος Κωστάκογλου, οι οποίοι και παρακολούθησαν την περιφορά του ανθοστολισμένου εντός του δίσκου πανίερου συμβόλου του Χριστιανισμού, όπως ορίζει η τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας, και προσκυνώντας Τον στο τέλος με αισθήματα κατανύξεως κλίνοντας ευλαβικώς το γόνυ, ώστε να λάβουν δύναμη για τη συνέχιση του πνευματικού τους αγώνα για το υπόλοιπο της ιεράς περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά αναφέρθηκε στην σημερινή εορτή, υπογραμμίζοντας ότι χωρίς τον Σταυρό στην ζωή μας δεν μπορούμε να ζήσουμε το Μυστήριο της Καινής Κτίσεως. Πάνω στον Σταυρό ο Κύριος άπλωσε τα χέρια Του για να ενώσει τα διεστώτα και να μας αγκαλιάσει όλους μας ως Εσταυρωμένη Αγάπη.

Ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου μας είναι το σύμβολο της Θυσίας και της Νίκης και μέσα από αυτόν μπορούμε να αντλούμε πνευματική δύναμη για τον αγώνα και την πορεία της ζωή μας. Μπορούμε να λαμβάνουμε Χάρη και τέλος μπορούμε να οραματιζόμαστε. Ο κάθε ένας που θέλει πραγματικά να φτάσει στην δόξα και να γευτεί την χαρά της Αναστάσεως θα πρέπει να σηκώσει τον Σταυρό του Χριστού και να συμπορευθεί μαζί Του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vc_row]

 

[/vc_row]

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Κερκύρας Νεκτάριος: «Ο Τίμιος Σταυρός είναι σημείο αναφοράς για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς»
Κερκύρας Νεκτάριος: «Ο Τίμιος Σταυρός είναι σημείο αναφοράς για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς»

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό των...

Close