Μητροπολίτης Μεσογαίας: Δεν μπορεί η Εκκλησία να μην έχει λόγο στα εθνικά θέματα

Η Ιστορία της Μακεδονίας ποιους ακολουθεί; Τους Σλάβους ή εμάς; διερωτάται
Στη θέση τους βάζει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος όλους εκείνους, με πρώτους κάποιους πολιτικούς μας, που και χθες και περισσότερο σήμερα, με την Αριστερά, προσπάθησαν να ξεθωριάσουν τον ρόλο της Εκκλησίας στον βωμό της εξουσίας, ισχυριζόμενοι ότι δεν δικαιούται να έχει φωνή, ούτε καν στα εθνικά θέματα, από την εξέλιξη των οποίων εξαρτάται το αύριο της πατρίδας μας και του ελληνικού λαού.

Στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» στον Γιώργο Τερζή, στην ερώτηση αν η Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία τα Σκόπια ονομάζονται «Βόρεια Μακεδονία», είναι υπόθεση της κυβέρνησης, η απάντηση του Σεβασμιωτάτου ήταν η εξής:

– Δεν είναι μόνον του Καίσαρος. Το να φάει ο λαός είναι τυπικά θέμα του υπουργείου Πρόνοιας και όχι της Εκκλησίας. Αλλά θα το κάνουμε όταν το κράτος αδυνατεί. Στο ζήτημα της καθημερινής επιβίωσης δεν λέμε, λοιπόν, «τα του Καίσαρος». Το ίδιο ισχύει και για τα εθνικά θέματα. Βλέπετε, σε όλη μας την Ιστορία είναι μαζί ο λαός, η πίστη, η παράδοση. Γι’ αυτό έχει λόγο στα εθνικά η Εκκλησία.

Αναφερόμενος ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος στο «Μακεδονικό», είπε: «Αυτό που λέγεται Μακεδονία, όλη αυτή η περιοχή, όλη αυτή η ιστορία είναι κάτι που δένεται με τον Ελληνισμό, όπως πιστεύουν και ορθώς οι περισσότεροι, ή είναι ένα ψέμα, οπότε να το πετάξουμε στην άκρη;».

Να σημειώσουμε ότι η προγιαγιά του Μεσογαίας γεννήθηκε στην Αχρίδα, η γιαγιά του στο Μοναστήρι πριν μεταναστεύσει το 1917 στη Θεσσαλονίκη και ο Μητροπολίτης έχει συγγενείς στα Σκόπια. «Έχουν διαμορφώσει μια αντίληψη ότι είναι Μακεδόνες», συνέχισε και διερωτήθηκε: «Εγώ τώρα τι είμαι; Είμαι Μακεδόνας; Η Ιστορία της Μακεδονίας ποιους ακολουθεί; Τους Σλάβους ή εμάς;».

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Προοίμιο ελληνοτουρκικής σύγκρουσης – Σε «διάταξη μάχης» το Υπουργικό Συμβούλιο της Τουρκίας – «Στυγνός δολοφόνος ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ»

Έρχονται θύελλες στα ελληνοτουρκικά καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018. Έναν από τους πλέον έμπιστους του στρατιωτικούς, τον στρατηγό Γιασάρ...

Close