Μητροπολίτης Μόρφου: Είναι αμαρτία να μην μιλάμε για την σύγχρονη αγιότητα (BINTEO)

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Κύπρου κ. Νεόφυτος ομιλεί σε κοινή εκδήλωση του Συνδέσμου Γονέων και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Περιστερώνας Μόρφου για την αγωγή των παιδιών κατά τους συγχρόνους Αγίους της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου Κύπρου κ. Νεόφυτος στην ομιλία του κάνει λόγο την σύγχρονη αγιότητα και πως αυτή θα πρέπει να ακουστεί ως παράδειγμα προς μίμηση.
Ο Πανιερώτατος αναφέρει ότι εμείς οι Ορθόδοξοι έχουμε ευθύνη να προβάλουμε την σύγχρονη αγιότητα του 20ου αιώνα, αφού αυτή είναι το μέγα έλεος και η μεγάλη φιλανθρωπία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στον πονεμένο και ταλαιπωρημένο άνθρωπο της σύγχρονης εποχής.

Διαβάστε εδώ:  H παρεξηγημένη αγιότητα!

Η σύγχρονη αγιότητα είναι η απάντηση στις νέες προκλήσεις της εποχής, είναι το εφαρμοσμένο Ευαγγέλιο και η ελπίδα για κάθε πιστό, είναι οι απαντήσεις για κάθε άπιστο, είναι η Ορθόδοξη ψυχοθεραπεία στον σύγχρονο άνθρωπο, είναι ο στόχος κάθε Ορθοδόξου, είναι το νόημα της ζωής και της υπάρξεως κάθε ανθρώπου.

Αν αυτή δεν προβάλετε τότε αγνοούμε την ίδια μας την ζωή. Αγνοούμε τον Ίδιον τον Θεό και την θεία πρόνοιά Του. Είναι ως να περιφρονούμε την σωτηρία και τελικά τον αγιασμό. Αυτή η περιφρόνηση της σύγχρονης αγιότητας είναι η βάση της αμαρτίας στην σύγχρονη εποχή. Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 3 Απριλίου 2016.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης: Η «Ουράνια Ιεραρχία»
Γι’αυτό στο εξής να μην πολυεξετάζεις τις κρίσεις του Θεού!

Ένας ασκητής βλέποντας την αδικία πού υπάρχει στον κόσμο προσευχόταν στο Θεό και του ζητούσε να του αποκαλύψει το λόγο...

Close