Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης: Εμείς λυσσάμε για θρησκευτικές διηγήσεις θρίλερ!

Λέγει ο Κύριος:

Μην ακολουθείτε ψευδοπροφήτες. Μη τους αγαπάτε

Εμείς τι κάνομε; Εμείς λυσσάμε για θρησκευτικές διηγήσεις θρίλερ!

Το μέλλον, (τι θα γίνει αύριο, του χρόνου, μετά από χρόνια!), το ξέρει μόνο ο Θεός. Κανένας άλλος.

Είδικά ο Χριστός μας είπε: «Μη ψάχνετε να βρείτε πότε θα γίνει η Δευτέρα παρουσία!… Αυτό δεν το ξέρουν ούτε οι άγγελοι. Ο Θεός το κρατάει μυστικό δικό του» (Ματθ. 24, 36).

Λοιπόν!

Μη μπλέξεις με ανθρώπους, ή  ή με συστήματα, που λένε πως τάχα ξέρουν το μέλλον!

• Δεν μιλάμε για προβλέψεις, για συμπεράσματα, που βγαίνουν λογικά με βάση αυτά που έχομε υπ᾿ όψη μας. Γιά τέτοια χρειάζεται απλά λίγη ανθρώπινη πείρα· λίγο μυαλό.

• Μιλάμε για εκείνους που πάνε να μας παραστήσουν, ότι έχουν ειδικά χαρίσματα και τάχα έλαβαν αποκάλυψη να προβλέπουν τα μέλλοντα, γιατί τάχα έχουν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Κύριο. Καί γι᾿ αυτό, ο,τι και αν ειπούν, ο,τι και αν λένε, όλα βγαίνουν σωστά! Τετραγωνικά σωστά.

Η αγία Γραφή μας λέγει: Μακριά από τέτοιους και τέτοια!…

Ο ίδιος ο Κύριος μας λέγει: «Κανένας δεν κάνει να ασχολείται με μαντεία, με αποκρυφιστικές επιστήμες, με μάγια!

Κανένας δεν κάνει να γίνεται μάγος, ή να ακούει μάγους.

Όποιος κάνει τέτοια πράγματα είναι μισητός στον Θεό. Καί ο Θεός θα τον εξολοθρεύσει! Θα τον τιμωρήσει» (Δευτ. 18, 10‐12).

Καί συνεχίζει: Εγώ θα σας στείλω έναν προφήτη. Θα βάλω τα λόγια μου στο στόμα του. Καί θα σας φανερώσει αυτά που εγώ θα τον διατάξω. Αν άλλος, προσπαθήσει να σας μιλάει τάχα εκ μέρους μου, να τον θεωρήσετε εχθρό σας, να τον θανατώσετε!…

Θα με ερωτήσετε: Καί πως θα ξεχωρίσουμε τον αληθινό προφήτη, από τον ψευτοπροφήτη; από εκείνον, που κάνει πως τάχα αναφέρεται στον Θεόν, αλλά μιλάει από την κοιλιά του; δηλαδή λέει «ο,τι του έρχεται»;

Διερωτήθηκες ποτέ, γιατί ένα τέτοιο θέμα τράβηξε το ενδιαφέρον σου; Τι ήταν αυτό που σε έκαμε να το ψάχνείς;

Δεν χρειάζεται πολλή συζήτηση!

Μας αρέσει να έχουμε σε όλα τα θέματα, και σε τούτο, σιγουριά. Καί για την ζωή μας· και για το μέλλον. Καί πιο πολύ για την δευτέρα παρουσία!…

Καί γι᾿ αυτό ψάχνομε με ζήλο και με μεράκι να βρούμε απάντηση σε τέτοιο θέμα.

Μας φαίνεται, ότι η πιο μεγάλη εφεύρεση και ανακάλυψη θα είναι να μάθωμε πότε θα γίνει και πως θα γίνει η δευτέρα παρουσία.

Καί λοιπόν;

Ποία είναι η απάντηση;

Η απάντηση των αγίων Γραφών είναι: ‐Ο Θεός μας αγαπάει!… Λοιπόν. Στηρίξου σ᾿ Αυτόν. Μάθε να παραθέτεις, να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου· και την ζωή σου όλη· και εαυτούς και αλλήλους «Χριστώ τω Θεώ». Όλα είναι στα χέρια του Χριστού. Καί ο Χριστός έγινε άνθρωπος για μας· και σταυρώθηκε και πέθανε στον Σταυρό για μας.

Τι άλλο θα μπορούσα να ειπώ;

Μόνο τούτο: Όταν ο Θεός είναι μαζί μας, τι πιά και αν ο κόσμος όλος είναι εναντίον μας;…

Άμα αυτό το συνειδητοποιήσουμε, τότε: ούτε θάνατος, ο όποιος θάνατος· ούτε ζωή, η όποια ζωή· ούτε άγγελοι· ούτε διάβολος· ούτε επίγεια· ούτε ουράνια· ‐ τίποτε, δεν θα μπορέσει ποτέ να μας χωρίσει από την αγάπη του Θεού. ‐ Τίποτε, μα τίποτε δεν θα σταθή ικανό να μας κάμει να ξεχάσωμε την αγάπη του θεού για μας, όπως μας φανερώθηκε στο πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού (Ρωμ. 8, 37‐38).

Να, πως! Τα λόγια του αληθινού Χριστού μου και απεσταλμένου μου, θα βγούν όλα αληθινά. Τα λόγια του ψευδοπροφήτη, θα κάνουν μια προσωρινή εντύπωση (στους αφελείς και επιπόλαιους). Μετά από λίγο θα ξεγυμνώνονται!…

Καί μας συμβουλεύει: Μην ακολουθείτε ψευδοπροφήτες. Μη τους αγαπάτε. Να τους μισείτε πρέπει. Να τους σιχαίνεσθε (Δευτερ. 18, 19‐22).

Αυτά μας λέγει ο Κύριος.

Εμείς τι κάνομε;

• Εμείς λυσσάμε για θρησκευτικές διηγήσεις θρίλλερ!

• Καί αντί να τρέχωμε ξοπίσω του Χριστού, τρέχομε ξοπίσω των ψευδοπροφητών.

Μελέτιος Καλαμαράς Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Που θα στείλει ο Πούτιν τους τζιχαντιστές που συλλαμβάνονται στη Συρία
Που θα στείλει ο Πούτιν τους τζιχαντιστές που συλλαμβάνονται στη Συρία

Μια πηγή της Χεζμπολάχ, μια σιιτική ομάδα εγγύς της Τεχεράνης, ανέφερε ότι υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και...

Close