Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ: Θαύμα του Θεού το έργο της «Αποστολής»

 

«Θαύμα του Θεού» χαρακτήρισε, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, το έργο και την προσφορά του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», σε ομιλία του, στην τελετή κοπής της βασιλόπιτας για το νέο έτος που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του Οργανισμού.

Ο κ. Γαβριήλ ευχήθηκε «το 2018 να είναι μία χρονιά ενότητος μία χρονιά η οποία θα μπορέσει και πάλι να αναδείξει το πνεύμα με το οποίο οι Έλληνες διαχρονικά κάνουμε θαύματα. Τέτοια θαύματα, με τη βοήθεια του Θεού, έχουν γίνει στον Οργανισμό αυτόν τον Εκκλησιαστικό, την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ». Θεωρώ, είπε χαρακτηριστικά, την «Αποστολή» ως ένα δικό μου παιδί και βάζω όλη μου τη διάθεση, όλη μου τη προσπάθεια όλο μου το είναι, ώστε ότι γίνεται να γίνεται με αξιοπρέπεια, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, πράγματα στην εποχή μας που δεν είναι αυτονόητα».

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας αναφέρθηκε στο όραμα του Αρχιεπισκόπου για τη δημιουργία της «Αποστολής» και ζήτησε από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη «να διαβιβάσει στον Μακαριώτατο την ευγνωμοσύνη αλλά ταυτόχρονα και την παράκληση, να συνεχίζει ως Πρόεδρος της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ και να την εμπνέει και να την καθοδηγεί και να προσεύχεται για αυτήν και ότι χωρίς τις ευχές του τίποτα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί».

Ο Σεβασμιώτατος, ως Αντιπρόεδρος της «Αποστολής» ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα. τους εργαζομένους, τους εθελοντές, τους δωρητές κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά  στην διορθόδοξη οργάνωση της Αμερικής IOCC λέγοντας οτι «μας έχει βοηθήσει καθοριστικά στο να συμπαρασταθούμε στους Έλληνες που υποφέρουν αλλά και στους πρόσφυγες και να σχεδιάσουμε προγράμματα που δεν θα ήταν εύκολο να υλοποιήσουμε».
Επίσης ζήτησε από όσους εργάζονται για την «Αποστολή» «να αισθανθούν ότι κάνουν ένα έργο το οποίο στόχο έχει τον άνθρωπο. Τον άνθρωπο ανεξαρτήτως χρώματος, γλώσσας, θρησκείας, πολιτισμού διότι πάντοτε κοιτάμε την εικόνα του Θεού και η εικόνα του Θεού είμαστε όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη. Πρέπει, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος,  να  αντιληφθούμε το ύψος της ευθύνης την οποία έχουμε αναλάβει στους ώμους μας προκειμένου το έργο αυτό, κάτι το οποίο μέσα στην Εκκλησία ευτυχώς η Χάρις του Θεού το επιτρέπει, να έχει διάρκεια. Η διάρκεια είναι το μεγαλύτερο νομίζω δώρο το οποίο προσφέρει ο Θεός στα έργα, τα οποία γίνονται με γνώμονα τη διακονία του ανθρώπου».

Ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Κωνσταντίνος Δήμτσας στην ομιλία χαρακτήρισε το 2018 χρονιά σταθμό για την «Αποστολή» καθώς, όπως είπε, έχουν σχεδιαστεί και θα ξεκινήσουν νέα αναπτυξιακά προγράμματα αλλά και προγράμματα στήριξης των παιδιών, των ηλικιωμένων και των νέων.

Το έργο της «Αποστολής»

 Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Αρχιεπισκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την στήριξη, την συμπαράσταση, την προσπάθεια του προκειμένου η  «Αποστολή» να στηρίξει την οικογένεια, τα παιδιά κυρίως, όμως, τους ανθρώπους που έχουν πληγεί και υποφέρουν από την οικονομική κρίση.

Ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφειας για την καθημερινή του προσπάθεια  να σχεδιαστούν και να  υλοποιηθούν δεκάδες προγραμμάτων του Οργανισμού λέγοντας «οτι είναι κάθε στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων και των εθελοντών».

Τέλος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του οι οποίοι καθημερινά και με δυσκολίες και με εντάσεις, προσπαθούν να στέκονται δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν.

Στην τελετή κοπής της βασιλόπιτας στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών παραβρέθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γεώργιος Πατούλης και ο Δήμαρχος Λαγκαδά και Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης.

Ο Σεβασμιώτατος μοίρασε τα κομμάτια της βασιλόπιτας και δώρα στους εργαζομένους και ευχήθηκε στον καθένα προσωπικά για τη νέα χρονιά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Στο φως μετά από αιώνες ο κρυφός ναός της Παναγίας Σουμελά (εικόνες)

Για πρώτη φορά οι Τούρκοι παρουσίασαν όλα τα ευρήματα από τον μέχρι σήμερα κρυφό ναό που ανακαλύφθηκε κατά την διάρκεια...

Close