Μητροπολίτης Φθιώτιδος: H Θεία Κοινωνία δεν είναι η πολυβιταμίνη που θα σε κάνει Σούπερμαν ο Χριστός είναι η Θεία Κοινωνία!

Νέες δηλώσεις Ιεραρχών

Μετά την απόφαση της ΔΙΣ για την Θεία Κοινωνία σε εποχές…κοροναϊού οι πολέμιοι της πίστης μας ξεσάλωσαν.

Κατόπιν πάντως αποφάσεως του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, Προέδρου του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και λαμβάνοντας υπ’ όψιν το υπ’ αριθμ. πρωτ. 1067/28-02-2020 Εγκύκλιο Σημείωμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (επί της οδού Μεγάλου Βασιλείου 15 στον Κεραμεικό) για λόγους πρόληψης από τον κοροναϊό (COV – 19) αναστέλλει τη λειτουργία του και όλες τις προγραμματισμένες δραστηριότητές του μέχρι το Πάσχα.

Στο θέμα όμως συνεχίζουν να τοποθετούνται και οι Ιεράρχες.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος απαντώντας σε ερωτήματα των δημοσιογράφων για το πολύ σοβαρό και επίκαιρο θέμα του Κορονοϊού, τοποθετήθηκε καταλλήλως.“Αν δοθεί κάποια οδηγία, απαγόρευσης κυκλοφορίας, ή μαζική συνάθροισης αυτή θα αξιολογηθεί καταλλήλως από την Ιερά Σύνοδο, αλλά μην μπερδεύουμε το θέμα της συνάθροισης με το μυστήριο της Θείας Μεταλήψεως. Ούτε κανείς μπορεί να μας τεκμωριώσει πως κάποιος ιός μεταδόθηκε ποτέ από την Θεία Ευχαριστία, ίσα ίσα υπάρχουν εκ του αντιθέτου μαρτυρίες, με την μετάληψη ασθενών που έχουν λοιμώδη μεταδοτικά νοσήματα από εμάς τους ιερείς όπου καταλύουμε την Θεία Κοινωνία, μεταλαμβάνουμε από το ίδιο ιερό σκέυος. Πείτε πως απαγορεύονται οι συναθροίσεις και πεθαίνει ένας άνθρωπος, τι θα τον κάνουμε; Δεν θα του κάνουμε την κηδεία στον ναό;” ανέφερε. “Δηλαδή σε αυτούς που παραβίασαν τις απαγορεύσεις για τα καρναβάλια επιβλήθηκαν κυρώσεις;” αναρωτηθηκε. Σημείωσε δε πως είναι ευθύνη όλων μας “ακόμη και πως αφήνουμε την τουαλέτα σε ένα δημόσιο χώρι που θα επισκεφθούμε” Κατέληξε δε, διαβάζοντας και απόσπασμα από τον Απόστολο Παύλο, πως η Θεία Κοινωνία δεν είναι η πολυβιταμίνη που θα σε κάνει Σούπερμαν, ο Χριστός είναι η Θεία Κοινωνία!

Αντιπαράθεση στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα είχαμε αντιπαράθεση μεταξύ ποιμένων και γιατρών. Ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Τρίκκης π. Αλέξιος Κανίνας μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη για τη Θεία Κοινωνία και τον κοροναϊό,στη Λέσχη 97,6, είπε ότι «από τη Θεία Κοινωνία δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. Δεν υπάρχουν επιστημονικές εξηγήσεις πάνω σ’ αυτά τα πνευματικά θέματα. Είναι θέμα πίστης. Για εμάς για όσους πιστεύουμε αυτό είναι ποτήριο και γεύση αθανασίας. Και δυστυχώς αυτοί που αντιδρούν τώρα είναι άνθρωποι που δεν έχουν μεταλάβει ποτέ στη ζωή τους». Από την άλλη πλευρά να ανασταλεί η Θεία Μετάληψη ζητά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων Γιώργος Πέτρου μιλώντας στην εκπομπή του Ζυγού «Χαμηλές Πτήσεις». «Κανένας θεσμός όσο ισχυρός να είναι στην πατρίδα μας να παρεμβαίνει σε θέματα που άπτονται της επιστήμης και μάλιστα της ιατρικής αφορά την υγεία του πληθυσμού, αφορά την υγεία όλων και μάλιστα όχι όλων, αλλά των πιο ευαίσθητων από άποψη ασθένειας και άποψη ηλικίας. Και εδώ θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα. Πρέπει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος της εκκλησίας να πάρει θέση. Τα αστεία τελειώσανε. Πρέπει να πάρει θέση, εάν δεν πάρει θέση θα βγούμε εμείς και θα πάρουμε θέση που δεν θα είναι για το καλό κανενός. ….Δεν μπορεί η πολιτεία να κλείνει τα ΚΑΠΗ και να αφήνει ελεύθερους τους Ναούς. Πρέπει οπωσδήποτε για τη δημόσια υγεία, για το καλό του λαού, για το ζήτημα της εθνικής ασφάλειας, να ληφθεί απόφαση ότι οι εκκλησιασμοί να περιοριστούν στις ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες και κατά κύριο λόγο η θεία Μετάληψη να ανασταλεί για ένα χρονικό διάστημα για λόγους καθαρά επιστημονικούς».

«Ταλιμπανισμός» είναι το δικό τους παραμύθι της απιστίας

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κισάμου. Αμφιλόχιος, σημείωσε: «Ο άνθρωπος των καιρών μας μοιάζει να συγχέει την πίστη με την επιστήμη, έννοιες εν πολλοίς ασυμβίβαστες μεταξύ τους, καθώς η επιστήμη και η τεχνολογία φαίνεται να έχουν ειδωλοποιήσει τα κατορθώματα τους. Πίστη σημαίνει υπέρβαση της λογικής, όχι απόρριψη της, υπέρβαση. Είναι φανερό ότι στους καιρούς μας το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι ο ιός της γρίπης, ούτε ο ιός του πανικού, αλλά το μικρόβιο της ολιγοπιστίας. Όσοι μιλούν για «Χριστιανοταλιμπανισμό», «μεσαίωνα» και «σκοταδισμό», αναφερόμενοι στους Ορθόδοξους πιστούς οι οποίοι παραμένουν σταθεροί στην πίστη των πατέρων τους, αρνούμενοι να ασπαστούν το παραμύθι της απιστίας που εκείνοι θέλουν να… πουλήσουν, προσβάλλοντας την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού με τους απαξιωτικούς και απαράδεκτους αυτούς χαρακτηρισμούς που του προσάπτουν, θα πρέπει να ξέρουν ότι θα τους ξεπεράσει η Ιστορία, καθώς «ταλιμπανισμός», «μεσαίωνας» και «σκοταδισμός», είναι το δικό τους παραμύθι της απιστίας. Το πρόβλημα τους δεν είναι ο ιός της γρίπης αλλά το πώς ο Χριστός θανατώνει τον θάνατο και ανασταίνει την ζωή γι΄ αυτό, διογκώνοντας την λογική και αποδυναμώνοντας την πίστη, στοχεύουν στην αποδόμηση της. Ματαιοπονούν»,

Επιστολή ευχαριστηριών

Τέλος o Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος εξέφρασε την αγάπη του, τις ευχαριστίες του, τις θερμές ευχές και προσευχές του, προς το Διοικητικό, το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό και προς όλους τους εργαζομένους των Νοσοκομείων μας, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν όλες αυτές τις ημέρες για την αντιμετώπιση της ιώσεως του κοροναιού και γενικώτερα για την προσφορά και υπηρεσία τους στην κοινωνία μας, με έγγραφο που απέστειλε προς τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφερείας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος, κ. Ιωάννη Καρβέλη. Με εντολή του Σεβασμιωτάτου σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως, ετελέσθησαν και τελούνται καθημερινά, παρακλήσεις και δεήσεις προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, προς την Υπεραγία Θεοτόκο και τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα για ενίσχυση όλων των εργαζομένων στο σύστημα της Υγείας και ίαση των ασθενούντων αδελφών μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου: Ταφή η΄ καύση;
Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή και το κορωνοϊό

Οι αρμόδιοι φορείς της πολιτείας προβαίνουν σε αποφάσεις και λαμβάνουν ενδεδειγμένα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωση του κορωνοϊού ....

Close