Μητρόπολη Ναυπάκτου: Καταδίκη για δημοσιεύματα σχετικά με το Καπουρδέλειο Ίδρυμα

Το έτος 2013 είχε εκδηλωθεί μια συντονισμένη συκοφαντική επίθεση με θύμα το Γηροκομείο του Ιδρύματος Γ.Καπουρδέλη-Ι.Ξύκη.

Ως γνωστόν, το Καπουρδέλειο Ίδρυμα δέχθηκε την σημαντική δωρεά του ομογενή Ιωάννη Ξύκη και ανήγειρε την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΟ.Φ.Η. – Γηροκομείο) στην Παλαιοπαναγιά σε οικόπεδο του ευεργέτου Καπουρδέλη. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος αποτελείται από επίλεκτα μέλη της τοπικής κοινωνίας, που κατέχουν θεσμική θέση και εργάζονται εθελοντικά.

Ωστόσο, ομάδα ιδιοτελών συμφερόντων κατέστρωσε συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ιδρύματος, με κύριο στόχο τον Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο, που έχει θεσμικά την θέση του Προέδρου του Ιδρύματος. Δεν υπήρξαν ποτέ επιβαρυντικά στοιχεία, αλλά οι συκοφάντες νόμισαν ότι θα έβρισκαν έστω και ένα μικρό λάθος στην διαχείριση του Ιδρύματος, που βασίζεται στον εθελοντισμό των προσώπων που ασκούν την διοίκησή του, το οποίο λάθος θα μεγέθυναν και θα πετύχαιναν τον στόχο τους. Χρησιμοποίησαν για τον σκοπό τους αυτό συγκεκριμένες ιστοσελίδες και τον τρόπο λειτουργίας του διαδικτύου, στο οποίο αναδημοσιεύονται, δυστυχώς, και πλείστα όσα ψευδή και συκοφαντικά.

Όμως, όπως είναι γνωστόν, η διαχείριση της δωρεάς αποδείχθηκε αρμοδίως (Επιθεωρητές Υπουργείου Οικονομικών, ΔΟΥ Αγρινίου, ΙΚΑ κλπ) κατά πάντα αρίστη και άψογη και η Εισαγγελία αρχειοθέτησε εντός ελαχίστου χρονικού διαστήματος (2014) τις καταγγελίες.

Αντιθέτως, βρέθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι συκοφάντες.

Ήδη, τον Δεκέμβριο 2016 καταδικάσθηκε πρωτοδίκως ο Ι.Π.σε 18 μήνες φυλάκιση.

Και την Πέμπτη 8 Μαΐου στο Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου έγινε η δίκη κατά τεσσάρων ιστοσελίδων που συμμετείχαν κατά κύριο λόγο στην επίθεση.

Για τις δύο ιστοσελίδες –τήν Pl.Gr. και τήν, κατ’ ευφημισμόν, «πολίτες της Ναυπακτίας»– δεν παρουσιάσθηκαν οι νόμιμοι εκπρόσωποι, διότι είχαν την έδρα τους στην Αμερική και οι νόμοι της Αμερικής δεν προβλέπουν παράδοση στοιχείων για εγκλήματα όπως είναι της συκοφαντικής δυσφήμησης, παρά μόνον για κακουργήματα. Έτσι, οι δύο αυτές ιστοσελίδες παρέμειναν για την Δικαιοσύνη της Ελλάδος «ανώνυμες» και οι συγγράψαντες και δημοσιεύσαντες τα συκοφαντικά κείμενα παραπέμπονται κατ’ ευθείαν στην δίκη της συνειδήσεώς τους,της ιστορίας και του αδέκαστου πνευματικού νόμου.

Ο εκπρόσωπος της τρίτης ιστοσελίδας έχει αναγνωρίσει το λάθος του, το έχει διορθώσει με διορθωτικό δημοσίευμα και κατέθεσε δήλωση συγγνώμης στο Δικαστήριο, πράγμα που έγινε αποδεκτό από τον Σεβασμιώτατο.

Δικάστηκε όμως πρωτοδίκως η υπεύθυνη (Κ.Σ.) της τέταρτης ιστοσελίδας (Α.Ν.) σε 12 μήνες φυλάκιση.

Εντύπωση προκαλεί και στην περίπτωση αυτή ότι η καταδικασθείσα δεν παρουσιάσθηκε σε καμιά φάση της διαδικασίας και δικάσθηκε ερήμην. Φαίνεται ότι οι «λαλίστατοι» στο να συκοφαντούν και οι συνεργοί τους χάνουν την φωνή τους ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ας όψονται όμως οι ηθικοί αυτουργοί που τους παρακίνησαν στην αδικοπραγία τους, που έβλαψε όλη την τοπική κοινωνία και κυρίως, τους γέροντες και γερόντισσες που έχουν ανάγκη το έργο αυτό.”

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ο φόβος όλων έγινε πραγματικότητα: Oι παράνομοι μετανάστες προμηθεύονται όπλα

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση σε ολόκληρη τη χώρα

Close