Μητρ. Ιερισσού: Kανείς δεν έχει το δικαίωμα να διαχωρίσει το λαό από την πίστη του λόγω ιδεοληψίας, ΕΙΚΟΝΕΣ

Τιμήθηκε η Αγία Ακυλίνη στη γενέτειρά της, στο Ζαγκλιβέρι.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνης, στη γενέτειρα της, το Ζαγκλιβέρι, τελέσθηκε χθες Μέγας Εόρτιος Τρισαρχιερατικός Εσπερινός,προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ.Ιωάννου, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιερισσού κ. Θεοκλήτου και Σύρου κ.Δωροθέου Β’,με τη συμμετοχή πλήθους Κληρικών από την Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού και άλλες Εκκλησιαστικές Επαρχίες, παρουσία του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Καραγιάννη, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, του διατελέσαντος Υπουργού και Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδ.Καράογλου, Δημοτικών Συμβούλων,εκπροσώπων του Στρατού και εκατοντάδων πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.Ιωάννης στην ομιλία του αναφέρθηκε με λόγους συγκινητικούς στη ζωή και το μαρτύριο της Αγίας Ακυλίνης, ομίλησε περί του “εξομότη” και του Χριστιανού και κάλεσε τους πιστούς να παραμείνουν σταθεροί στην πίστη στο Χριστό, με την οποία ο Ελληνικός Λαός εγεννήθη και εζυμώθη.
Επηκολούθησε λαμπρά λιτάνευση της Λάρνακος με τα Λείψανα της Αγίας Ακυλίνης επί κιλίβαντος, η οποία κατευθύνθη προς το σπίτι όπου εγεννήθη και εμαρτύρησε και ελιτανεύθη στον αύλιο χώρο του, υπό τις υμνωδίες του Χορού των Ιεροψαλτών, που είχαν συγκεντρωθεί από όλες τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, ενώ τιμές απέδιδε η Φιλαρμονική της Αστυνομίας Πόλεων, άγημα του Γ` Σώματος Στρατού και πλαισιωνόταν από μέλη τοπικών Συλλόγων με παραδοσιακές στολές.
Στην Πλατεία Ζαγκλιβερίου, όπου το 2013 είχε γίνει η επίσημη υποδοχή των Λειψάνων της Αγίας Ακυλίνης, ετελέσθη δέηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ενώπιον εκατοντάδων συλλιτανεύοντος λαού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος ομίλησε περί της πίστεως της Αγίας Ακυλίνης στο Χριστό, αναφέρθηκε στη φράση του Νικολάου Καβάσιλα “θεία παραμονή” και απευθυνὸμενος προς τους παρισταμένους πολιτικούς άρχοντες και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είπε ότι “αυτός ο λαός,με την παρουσία του σήμερα επιμαρτυρεί ότι θέλει να ζήσει με το Χριστό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προσπαθεί ή να επιμένει για λόγους όποιας ιδεοληψίας να διαχωρίσει και να αποκόψει αυτό το λαό από την πίστη του”.

Η σύντομη προσλαλιά του Σεβασμιωτάτου κ. Θεοκλήτου επισφραγίσθηκε από τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες του λαού.
Μετά την επιστροφή της Λιτανείας στον Ιερό Ναό, η Ενορία παρέθεσε παραδοσιακή δοχή.

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: vimaorthodoxias.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η Εκκλησία σώζει, δεν σώζεται
Ποιοι είναι οι συμβολισμοί που υπάρχουν σε έναν Ιερό Ναό

Ο τρούλος συμβολίζει τον ουρανό. Τα κανδήλια και οι πολυέλαιοι συμβολίζουν τα....

Close