Μητσοτάκης προς την ΔΙΣ! Τι θα ζητήσει ο Πρωθυπουργός από την Εκκλησία

Στην προγραμματισμένη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην συνεδρία της ΔΙΣ η οποία θα λάβει χώρα την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
“Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο. Είναι προγραμματισμένη αυτή η συνάντηση εδώ και πάρα πολύ καιρό και θα συζητηθούν θέματα που έχουν να κάνουν, προφανώς και με την διαχείριση της πανδημίας αλλά και ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις εκκλησίας και του κράτους”, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου έστειλε και ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση λέγοντας:

“Η πανδημία επιμένει σε όλη την Ευρώπη και η εξάπλωση της νέας μετάλλαξης προκαλεί αυξημένη ανησυχία και προσοχή, ειδικά ενόψει της πολυσήμαντης περιόδου των Χριστουγέννων. Είναι μια περίοδος κρίσιμη θρησκευτικά, οικονομικά και κοινωνικά. Οι επαγγελματίες, σε όλους σχεδόν τους κλάδους, προσδοκούν εναγωνίως να εργαστούν και είναι χρέος όλων μας, με την αυστηρή τήρηση των μέτρων, αλλά και με τον εμβολιασμό να μην εμποδίσουμε την λειτουργία της αγοράς και κυρίως να μην θέσουμε σε κίνδυνο άλλους ανθρώπους”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει στο επίκεντρο της συζήτησης την τήρηση των μέτρων από την Εκκλησία, η οποία ωστόσο, όπως έχει δηλώσει δια του Εκπροσώπου της αλλά και από σχετικό ανακοινωθέν, αδυνατεί να ελέγξει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα rapid test των πιστών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Ι.Μητρόπολη Χαλκίδος για την εκδημία του Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Βερνέζου

Με τα αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης,

Close