Μια υπέροχη πίτσα με μοτσαρέλα και ρόκα από τον Γ.Λέκκα

Μια υπέροχη πίτσα με μοτσαρέλα και ρόκα από τον Γ.Λέκκα Μερίδες 8 Χρ. Πρ 1 ώρα Χρ. Ψης 20-30΄

Υλικά Για την ζύμη 250 γραμμ. περίπου αλεύρι δυνατό (αλεύρι σταρένιο για ψωμί) 100 ml χλιαρό γάλα (όσο χρειαστεί για να γίνει η ζύμη εύπλαστη και μαλακή) 1 αυγό χτυπημένο 1 φακελάκι (8 γραμμ.) ξηρή μαγιά 1 κ.γλκ ζάχαρη 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1½ κ.γλ. αλάτι 1 κ.γλ. αποξηραμένα βότανα ρίγανη, μαντζουράνα Για την επικάλυψη 8 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας 20 ντοματίνια , κομμένα στη μέση ½ φλ.τσαγ φρέσκο βασιλικό , χοντροκομμένο 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη , πλυμένη και στραγγισμένη 2 μπάλες μοτσαρέλα, κομμένη σε κομμάτια 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα 2 φλ.τσαγ ρόκα χοντροκομμένη ελαιόλαδο

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπόλ ρίξτε όλα τα υλικά για την ζύμη εκτός από το γάλα. Ανακατέψτε με τα χέρια σας τα υλικά και ρίξτε σταδιακά το γάλα ζυμώστε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Τη μαζεύετε σε μπάλα με το χέρι. Την τοποθετείτε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνετε για 5΄με δυνατές κινήσεις.

Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη. Λαδώνετε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζετε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζετε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνετε να διπλασιαστεί για 1 ώρα σε ζεστό μέρος. Βάλτε την ζύμη σε ένα αλευρωμένο πάγκο κουζίνας και με ένα πλάστη ανοίξτε φύλλο όσο πάχος θέλε εσείς να είναι η πίτσα. Η μπορείτε να την βάλετε στο ταψί και να την ανοίξετε με τα χέρια σας πιέζοντας με κυκλικές κινήσεις σε αλευρωμένη επιφάνεια. Αλείψτε με λάδι και πασπαλίζετε το ταψί με λίγο καλαμποκάλευρο για να γίνει πιο τραγανή κρούστα στο κάτω μέρος της πίτσας. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις και ψήστε για 5-8 λεπτά. Βγάλτε την πίστα και απλώστε την σάλτσα ντομάτας, τα ντοματάκια κομμένα στη μέση, το βασιλικό, την κάππαρη, την μοτσαρέλα, την παρμεζάνα. Βάλτε κάτω από το προθερμασμένο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ελαφρύ χρώμα. Τέλος βγάλτε την πίτσα και περιχύστε με ελαιόλαδο, πασπαλίστε με αλάτι και με ρόκα. Κόψτε με ένα κοφτερό μαχαίρι και σερβίρετε ζεστή.

Γ.Λέκκας,Greekpress.gr

email:lekkas.ge@yahoo.gr

http://lekkas-giorgos.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/giorgos.lekkas.chef

https://twitter.com/chef_ge

http://pinterest.com/GiorgosLekkas/boards/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
stavros
Μας ανέβασαν στον Σταυρό για να αναστηθούμε ως Έθνος και οι σταυρωτές ακολουθούν για να σταυρωθούν μόνο.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας Τα πράγματα τρέχουν σαν να έχει πάρει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ το κατσαβίδι και χαλάρωσε τα...

Close