Μια φωνή ακούστηκε μέσα από την εικόνα: «Παπά-Εφραίμ, βιάσου! Ο γέρος πεινάει!»

Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης

Ο Γέροντας πίστευε ότι την ακρίβεια του προγράμματος και των τρόπων της μοναχικής ζωής (το τυπικό στις μονές είναι η κινητήρια δύναμη της κοινοβιακής ζωής) πρέπει να το συνοδεύουν οι μοναχοί με αγάπη και διάκριση. «Κάποτε», διηγείτο, «επρόκειτο να τελεσθεί μία προηγιασμένη Θ. Λειτουργία και ο ιερεύς ετοίμαζε την εκκλησία ανάβοντας τα καντήλια και τακτοποιώντας τα διάφορα που χρειάζονταν.

Καθυστερούσε όμως, όσο μπορούσε περισσότερο, ώστε να περάσει η ώρα, διότι οι προηγιασμένες στο Άγιον Όρος τελούνται μετά το μεσημέρι. Ο ηλικιωμένος γέροντάς του κάθε λίγο τον προέτρεπε: «Παπά, κάνε γρήγορα, να αρχίσουμε!» Εκείνος, ξέροντας ότι πρέπει να περάσει κάποιος χρόνος, συνέχιζε να αργοπορεί, και τότε παραδόξως άκουσε φωνή από την εικόνα του Χριστού να το λέει: «Παπά, βιάσου! Ο γέρος πεινάει!».

«Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης», Έκδοση Ι. Ησυχαστηρίου «Άγιος Εφραίμ» Κατουνάκια Αγίου Όρους

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η ιστορία του γέροντος Εφραίμ του Κατουνακιώτη-(Πως αποφάσισε να παραμείνει στο Άγιον Όρος, ενώ είχε αποφασίσει να φύγει…)

Έχοντας σαν οδηγό του την ανεπιφύλακτη πίστη και εμπιστοσύνη του στο Θεό έφτασε σε μια από τις πιο απομακρυσμένες και...

Close