Μοναστηριακό Ekmek kataifi

Ekmek

Υλικά

½ λιβρών kataifi
1 βιταμ

1 κουταλάκι βανίλιας κρεμμύδι κρεμμύδι
7 κουταλιές της σούπας γάλα λαχανικών
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

3 έως 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
κρέμα λαχανικών κουτί
αμύγδαλα ψημένα και χοντροκομμένα
σιρόπι 5 φλιτζάνια νερό 5 φλιτζάνια ζάχαρη

 

 

Προετοιμασία:

Κρατήστε καλά τα kataifi και απλώστε τα σε ένα ψημένο ψημένο ταψί. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα kataifi με το λιωμένο Vitam και ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να γίνουν τραγανά. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε με ζεστό σιρόπι και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα.

 

 

 

 

 

ΠΡΩΤΗ ΚΡΕΜΑ
Σε 7 φλιτζάνια ζεστό νερό διαλύουμε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές της σούπας γάλα. Μόλις το μείγμα διαλυθεί, προσθέστε ολόκληρη την τσάντα του αραβοσίτου. Ανακατέψτε μέχρι να πάρετε παχύ. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας βιτάμ (βούτυρο) και αφήστε το να κρυώσει. Όταν είναι δροσερό, απλώστε το με μια σπάτουλα ή ένα απλωτήρα στα kataifi.

 

 

 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΡΕΜΑ
Χτυπάμε 3-4 κουταλιές της σούπας σε σκόνη στο κουτί της κρέμας λαχανικών. Στη συνέχεια το απλώστε στην άλλη κρέμα, και το  γλυκό μας είναι έτοιμο.

πηγη

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πήλιο: Το πανέμορφο, ορεινό χωριό της Πορταριάς
Πήλιο: Το πανέμορφο, ορεινό χωριό της Πορταριάς

Το πανέμορφο, ορεινό χωριό της Πορταριάς, χτισμένο σε υψόμετρο 650 μέτρων

Close