Μοσχαράκι stir-fry με oyster sauce, μπρόκολο και τζίντζερ
Υλικά
Μοσχαρίσιο κρέας από κιλότο – 400 γρ.
Ξερά κρεμμύδια – 2
Πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ – 2 κουτ. γλυκού
Καρότα – 2
Μπρόκολο – 150 γρ.
Χρωματιστές πιπεριές – 2
Τριμμένο φρέσκο τζίντζερ – 1 κουτ. σούπας
Σόγια σος – 2 κουτ. σούπας
Oyster sauce – 2 κουτ. σούπας
Σησαμέλαιο – 2 κουτ. σούπας
Χυμός πορτοκαλιού – 100 ml
Κορνφλάουρ – 1 κουτ. σούπας
Λίγο ηλιέλαιο
Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Εκτέλεση
Κόψτε το κρέας σε λεπτές φέτες, καθαρίστε και κόψτε τα κρεμμύδια και τα καρότα σε λεπτές φέτες.
Αλατοπιπερώστε τα κομμάτια του κρέατος και πασπαλίστε τα με το κορνφλάουρ.
Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το κρέας με το τζίντζερ, το σκόρδο και 1 κουταλιά σησαμέλαιο και βγάλτε τα από το γουόκ.
Σοτάρετε στο υπόλοιπο σησαμέλαιο τα κρεμμύδια, τα καρότα και το μπρόκολο και μετά ρίξτε το καλαμπόκι.
Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια και μετά από 3-4 λεπτά σβήστε με τον χυμό πορτοκαλιού και ρίξτε την σόγια σος και την oyster sauce.
Αφήστε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, προσθέστε το σοταρισμένο κρέας, ανακατέψτε και σερβίρετε.
Τα σχόλια είναι κλειστά.