Μοσχομυριστή μαγειρίτσα Αμαριανιώτικη
Μερίδες 8
Χρ. Πρ 30΄
Χρ. Μαγειρέματος 50΄-60΄
Υλικά
1 αρνίσια συκωταριά καθαρισμένη, κομμένη και ζεματισμένη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
7 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 μεγάλα μαρούλια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα για σαλάτα
1 ματσάκι καυκαλίθρες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
300 γρ αντίδια ή άγρια χόρτα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι γλασέ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το αυγολέμονο
3 αυγά
1 1/2 κ.σ αλεύρι
χυμός από 3 λεμόνια
Διαδικασία
Πλένετε τα εντόσθια και τα ζεματάτε σε βραστό νερό. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβετε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε το λάδι, το ξερό κρεμμύδι και αφήστε σε μέτρια φωτιά για 4΄να μαλακώσουν. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα εντόσθια και Προσθέστε 5-6 φλ. νερό και αφήστε να σιγοβράσουν. Μόλις περάσουν 20΄ προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαρούλι ψιλοκομμένο, της καυκαλίθρες, το πράσο, τα αντίδια, τον άνηθο και αφήστε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 20΄. Τέλος ρίξτε το ρύζι και αφήστε για 10΄ να βράσει. Ανακατεύετε ανα τακτά διαστήματα. Αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά.
Για το αυγολέμονο: Σε ένα μεσαίο μπόλ χτυπήστε με το σύρμα τα αυγά, το χυμό λεμονιού, το αλεύρι. Με μια βαθιά κουτάλα παίρνετε ζωμό και το ρίχνετε λίγο λίγο στα χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε γρήγορα με τον αυγοδάρτι. Τέλος αφού έχει ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο το ρίχνετε στη μαγειρίτσα και βάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ανακινήστε έντονα την κατσαρόλα ώστε το αυγολέμονο να απλωθεί παντού. Αφήστε για 2 λεπτά να δέσει η μαγειρίτσα και αποσύρετε. Σερβίρετε τη μαγειρίτσα ζεστή.
Γιώργος Λέκκας,Greekpress.gr
email:lekkas.ge@yahoo.gr
http://lekkas-giorgos.blogspot.gr/
https://www.facebook.com/giorgos.lekkas.chef
http://pinterest.com/GiorgosLekkas/boards/
Τα σχόλια είναι κλειστά.