Μπάιντεν: Θα απαντήσουμε στη Ρωσία σε περίπτωση χρήσης χημικών όπλων

Μήνυμα υψηλού συμβολισμού έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
«Είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε τις προσπάθειες στήριξης προς την Ουκρανίας», τόνισε στο ξεκίνημα των δηλώσεών του.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί να παρέχουν περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία. Αντιαεροπορικά συστήματα, αντιτεθωρακισμένα, πυρομαχικά και όπλα αποστέλλονται τώρα στην Ουκρανία.

Σήμερα, ανακοινώνω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να χορηγήσουν πάνω από 1 δισ. δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια, είπε ο Μπάιντεν.

Κάλεσμα Σολτς να μην γίνει χρήση χημικών από τη Ρωσία
Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, προειδοποίησε τη Ρωσία να μην κάνει χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, λέγοντας σε δημοσιογράφους πως «εάν η Ρωσία προετοιμάζει μια επιχείρηση παραπλάνησης ώστε να χρησιμοποιήσει τέτοια (χημικά και βιολογικά) όπλα (στην Ουκρανία), αυτό θα ήταν παραβίαση όλων των κανόνων, συμφωνιών και συμβάσεων».

«Όχι μόνο το επισημαίνουμε, αλλά επίσης προειδοποιούμε στις συζητήσεις που έχουμε: μην το κάνετε», πρόσθεσε.

Ο Σολτς χαρακτήρισε «πολύ αποτελεσματικές» τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, προσθέτοντας ότι ήταν εσκεμμένη απόφαση να μην περιληφθούν οι εισαγωγές ενέργειας σε αυτή τη δέσμη μέτρων.

Αναφερόμενος στην απαίτηση της Ρωσίας να πληρώνεται στο εξής σε ρούβλια για το φυσικό αέριο που εξάγει σε «μη φιλικές» χώρες, ο Γερμανός καγκελάριος σχολίασε ότι το νόμισμα στο οποίο καταβάλλονται οι πληρωμές έχει καθοριστεί από τις διμερείς συμβάσεις.

Ο Σολτς είπε επίσης ότι η κατασκευή των δύο τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη Γερμανία θα ξεκινήσει πιθανότατα εντός του έτους.

newsit.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Συναξάρι 25 Μαρτίου, ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου
Συναξάρι 25 Μαρτίου, ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου

Σήμερα η εκκλησία μας γιορτάζει το χαρμόσυνο μήνυμα της θείας ενσάρκωσης, που με τόσο σαφή τρόπο μας το παρουσιάζει ο...

Close