Μπακαλιάρος στιφάδο από τον Γιώργο Λέκκα
Μερίδες 5
Χρ. Πρ 18 ώρες
Χρ. Μαγειρέματος: 45΄
Υλικά
1 ½ κιλό μπακαλιάρο κομμένο σε κομμάτια και ξαρμυρισμένο
1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο (κοκκάρια)
1 φλ.τσαγ κόκκινο κρασί
½ φλ.τσαγ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνη
½ κ.γλκ κύμινο
½ κ.γλκ πιπέρι
4 κόκκους πιπέρι
3 κόκκους μπαχάρι
3 γαρίφαλα
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα πορτοκάλι
Διαδικασία
Αφού κόψουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ με νερό και το ξαρμυρίζουμε για 18 ώρες και στην διάρκεια αλλάζουμε το νερό για 7 φορές.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μπακαλιάρο, 1 φλ.τσαγ νερό, την δάφνη και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράση για 10΄.
Ρίχνουμε το κρασί, τα κοκκάρια, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, την πορτοκαλόφλουδα.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30΄, μέχρι να μαλακώσουν τα μικρά κρεμμύδια.
Αφού μελώσουν τα κρεμμύδια και δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε ζεστό με πατάτες βραστές ή χόρτα.
G.Lekkas – Greekpress.gr
Επικοινωνία: lekkas.ge@yahoo.gr
Τα σχόλια είναι κλειστά.