Μπακαλιάρος στιφάδο

Μπακαλιάρος στιφάδο από τον Γιώργο Λέκκα

Μερίδες 5
Χρ. Πρ 18 ώρες
Χρ. Μαγειρέματος: 45΄

Υλικά

1 ½ κιλό μπακαλιάρο κομμένο σε κομμάτια και ξαρμυρισμένο
1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο (κοκκάρια)
1 φλ.τσαγ κόκκινο κρασί
½ φλ.τσαγ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνη
½ κ.γλκ κύμινο
½ κ.γλκ πιπέρι
4 κόκκους πιπέρι
3 κόκκους μπαχάρι
3 γαρίφαλα
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα πορτοκάλι

Διαδικασία

Αφού κόψουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ με νερό και το ξαρμυρίζουμε για 18 ώρες και στην διάρκεια αλλάζουμε το νερό για 7 φορές.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μπακαλιάρο, 1 φλ.τσαγ νερό, την δάφνη και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράση για 10΄.

Ρίχνουμε το κρασί, τα κοκκάρια, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, την πορτοκαλόφλουδα.

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30΄, μέχρι να μαλακώσουν τα μικρά κρεμμύδια.

Αφού μελώσουν τα κρεμμύδια και δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε ζεστό με πατάτες βραστές ή χόρτα.

G.Lekkas – Greekpress.gr

Επικοινωνία: lekkas.ge@yahoo.gr

Blog

Facebook

Twitter

Pinterest

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Γιατί ο μπακαλιάρος - σκορδαλιά τρώγεται την 25η Μαρτίου;
Γιατί ο μπακαλιάρος – σκορδαλιά τρώγεται την 25η Μαρτίου;

Το έθιμο καλεί στο οικογενειακό τραπέζι την 25η Μαρτίου να προσφέρεται μπακαλιάρος συνοδεία σκορδαλιάς.

Close