Μπακαλιάρος στιφάδο

Μπακαλιάρος στιφάδο από τον Γιώργο Λέκκα

Μερίδες 5
Χρ. Πρ 18 ώρες
Χρ. Μαγειρέματος: 45΄

Υλικά

1 ½ κιλό μπακαλιάρο κομμένο σε κομμάτια και ξαρμυρισμένο
1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο (κοκκάρια)
1 φλ.τσαγ κόκκινο κρασί
½ φλ.τσαγ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνη
½ κ.γλκ κύμινο
½ κ.γλκ πιπέρι
4 κόκκους πιπέρι
3 κόκκους μπαχάρι
3 γαρίφαλα
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα πορτοκάλι

Διαδικασία

Αφού κόψουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ με νερό και το ξαρμυρίζουμε για 18 ώρες και στην διάρκεια αλλάζουμε το νερό για 7 φορές.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μπακαλιάρο, 1 φλ.τσαγ νερό, την δάφνη και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράση για 10΄.

Ρίχνουμε το κρασί, τα κοκκάρια, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, την πορτοκαλόφλουδα.

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30΄, μέχρι να μαλακώσουν τα μικρά κρεμμύδια.

Αφού μελώσουν τα κρεμμύδια και δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε ζεστό με πατάτες βραστές ή χόρτα.

G.Lekkas – Greekpress.gr

Επικοινωνία: lekkas.ge@yahoo.gr

Blog

Facebook

Twitter

Pinterest

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο

Read previous post:
Μονή Λατόμου στη Θεσσαλονίκη και το σπάνιο ψηφιδωτό με τον έφηβο Ιησού

Στη Θεσσαλονίκη μπορεί κανείς να αναζητήσει και να ανακαλύψει ψηφίδες της ιστορίας που συνθέτουν τη μοναδική ιστορία της ιστορικής πόλης...

Close