«Μπαρούτι» σε Αιγαίο-Κύπρο – Στο τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ με πολεμική συνοδεία το Barbaros

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης η στρατιωτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», η οποία παρουσιάζεται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ως η μεγαλύτερη άσκηση στην Ιστορία της χώρας και θα βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι και τις 8 Μαρτίου.

Το σενάριο της άσκησης περιλαμβάνει δράσεις του πολεμικού ναυτικού, της αεροπορίας και του στρατού ξηράς, με τα πλέον σύγχρονα αμυντικά συστήματα της Τουρκίας να λαμβάνουν μέρος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, στην άσκηση λαμβάνουν μέρος 103 πλοία, ενώ τα τουρκικά ΜΜΕ τη χαρακτηρίζουν ως «πρόβα πολέμου» που στέλνει μήνυμα σε όποιον επιβουλεύεται τα τουρκικά συμφέροντα.

Και ενώ η στρατιωτική άσκηση επιχειρεί επίδειξη δύναμης τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό της χώρας, την ίδια στιγμή τα τουρκικά ΜΜΕ επιχειρούν και αυτά με τη σειρά τους έναν επικοινωνιακό πόλεμο με ζωντανές συνδέσεις και ρεπορτάζ, ενώ και οι χρήστες του διαδικτύου αναπαράγουν τα σχετικά βίντεο, δηλώνοντας και εξαιρετικά περήφανοι για όσα βρίσκονται σε εξέλιξη στο twitter.

Απόρρητο: roula_manika

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πέθανε ο ηθοποιός Φαίδων Γεωργίτσης σε ηλικία 80 ετών

Σπούδασε στις Δραματικές Σχολές των Καρόλου Κουν, Χρήστου Βλαχιώτη, Πέλου Κατσέλη. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο στην ταινία «Ποτέ την Κυριακή» του...

Close