Μυστήριο το περιεχόμενο του εγγράφου Άιντε για τη νέα διάσκεψη για το Κυπριακό

Από τις 10:00 το πρωί έχει στα χέρια του ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής για το Κυπριακό Ανδρέας Μαυρογιάννης το πρώτο προσχέδιο του εγγράφου που ετοίμασε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντε. Ωστόσο ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής, παρά την επιμονή των δημοσιογράφων, απέφυγε να αποκαλύψει οποιαδήποτε επί της ουσίας πληροφορία.

«Δεν μπορώ να πω τίποτε, μόνο ότι μας παραδόθηκε το έγγραφο» είπε στους δημοσιογράφους ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, προσθέτοντας ότι το έγγραφο είναι προς σχολιασμό.

Προηγουμένως ο διαπραγματευτής για το Κυπριακό είχε δώσει αντίγραφο του προσχεδίου του εγγράφου στον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, λίγο πριν να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες. Στη συνέχεια ενημέρωσε και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά θα μελετήσει με σοβαρότητα το έγγραφο και ακολούθως θα καταθέσει τις απόψεις της. Πρόσθεσε ότι, όπως προκύπτει και από τον τίτλο του κειμένου, το έγγραφο αποτελεί οδηγό για το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων, για τη διάσκεψη για την Κύπρο, που θα αρχίσει στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, στις 28 Ιουνίου.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Αρχ. Αχρίδος Ιωάννης:«Η αλήθεια έχει από μόνη της την υπεροχή που κερδίζει χωρίς επιθετικότητα»
Ο Αχρίδος Ιωάννης απειλείται από τους Σκοπιανούς με νέα φυλάκιση

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το δικαστήριο των καταδίκασε σε φυλάκιση 2 ετών και 6 μηνών, ενώ αποφυλακίσθηκε όταν συμπλήρωσε τα...

Close