Μ’ αυτή την απόφαση το 90% των χρηστών του Facebook θα κινδυνεύει να μπει φυλακή!

Νόμος του κράτους είναι πλέον το σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και της βίας κατά των γυναικών, βάζοντας «τέλος» πια στα μηνύματα των ”ενοχλητικών” στο τηλέφωνο και  στο Facebook .Φυλάκιση ενός έτους για τους επίμονους σύμφωνα με το νομοσχέδιο!

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, «όποιος χωρίς την απειλή βίας ή άλλης παράνομης πράξης, προκαλεί τρόμο ή ανησυχία σε άλλον, με την επίμονη καταδίωξη ή παρακολούθηση του, όπως ιδίως με την επιδίωξη διαρκούς επαφής μέσω τηλεπικοινωνιακού ή ηλεκτρονικού μέσου ή με επανειλημμένες επισκέψεις στο οικογενειακό, κοινωνικό ή εργασιακό περιβάλλον αυτού, παρά την εκπεφρασμένη αντίθετη βούλησή του» τιμωρείται με ποινή φυλάκισης ενός έτους ή προβλέπεται κάποιο πρόστιμο.

Εάν έτσι ο… παραλήπτης έχει ξεκαθαρίσει ρητά πως δεν… ενδιαφέρεται και δεν επιθυμεί να τον ενοχλούν άλλο ο αποστολέας ενδέχεται να έχει σοβαρά μπλεξίματα με το Νόμο.Με τον ίδιο νόμο (4531/2018), αν κάποιος παροτρύνει ή προκαλεί  γυναίκα σε ακρωτηριασμό των γεννητικών της οργάνων,θα τιμωρείται με φυλάκιση, ενώ τα έθιμα, οι παραδόσεις και η θρησκεία του δράστη δεν είναι ικανά να μειώσουν την ποινή του!

Μεταξύ άλλων προβλέπεται ακόμη ότι ο δράστης εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας μπορεί να απομακρυνθεί με αιτιολογημένη δικαστική ή εισαγγελική εντολή από την συζυγική εστία, ή να του απαγορευθεί να προσεγγίζει την εργασία του θύματος ή το σχολείο των παιδιών του.
Τέλος, σε περίπτωση οικονομικής αδυναμίας, προβλέπεται αποζημίωση για ιατρικές δαπάνες ή ψυχολογική υποστήριξη όταν στον τόπο κατοικίας του θύματος δεν υπάρχει δημόσια δομή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ετσι θα πάρουμε το «σκαλπ» των Τούρκων: Εξετάζουμε την αγορά ακόμα δύο φρεγατών

Ετσι θα πάρουμε το «σκαλπ» των Τούρκων. Ολα αλλάζουν πλέον στο Αιγαίο όπως φαίνεται. Οι φρεγάτες γαλλικής κατασκευής FREMM πήραν...

Close