Μ. Πατρών Χρυσόστομος: Όσοι είστε Έλληνες, υψώσατε την Ελληνική Σημαία

Μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου

Τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών
κ.κ. Χρυσοστόμου.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, γεμίζει όλους μας με συγκίνηση και υπερηφάνεια. Υποκλινόμεθα μπροστά στις θυσίες και τα αίματα των ηρώων, που έπεσαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος κατά το έπος του ‘40. Ασπαζόμεθα τον τόπο που φυλάσσει τα ιερά κόκκαλα των μαρτύρων προγόνων μας, που άφησαν σπίτια, γυναίκες και παιδιά και πολέμησαν για την ένδοξη, Ορθόδοξη και λεβεντογέννα πατρίδα μας.

Όσοι Έλληνες προσέλθετε, φωνάζει η Ελλάς και πάλι, για να τιμήσετε τους λεοντόκαρδους και γίγαντες στην ψυχή, που όρθωσαν το ανάστημά τους και αγωνίστηκαν εναντίον του φασισμού και του τέρατος του χιτλερικού ναζισμού.
Όσοι Έλληνες υψώσατε την Ελληνική Σημαία με υπερηφάνεια, συγκίνηση και δέος, για να χαιρετίσετε την ελευθερία, όπως πρόβαλε ολοφώτεινη μέσα από τα χαρακώματα, τις φλόγες της μάχης, την ολόρθη και αγέρωχη ψυχή, τις θυσίες και τα αίματα των πατέρων μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η απειρόδωρος χάρις
Η απειρόδωρος χάρις

Εγκωμιάζοντας ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς τον θαυματουργό μυροβλήτη της Θεσσαλονίκης, Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο, και παρουσιάζοντας τον πνευματικό στολισμό της...

Close