Μ. Φθιώτιδος Νικόλαος: Στόχος αλλοίωση του ορθόδοξου χριστιανικού φρονήματος του Έθνους μας

Μέσα στην λαμπροφόρο περίοδο της Αναστάσεως του Κυρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 82ου Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεως Φθιώτιδος στο παραθάλασσιο θέρετρο του Θεολόγου Φθιώτιδος.

Διπλή η χαρά για την γραφική ενορία του Θεολόγου τῆς επαρχίας Λοκρίδος, την Κυριακή του Θωμά, 8 Μαΐου, διότι μαζί με την εορτή του ενοριακού Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου τελέσθηκαν και τα εγκαίνια του ενοριακού Πνευματικού Κέντρου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο.

Της ακολουθίας των εγκαινίων προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας. Στο κήρυγμά του προς το πυκνό εκκλησίασμα που κατέκλυσε τον εορτάζοντα ναό ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα δύο τιμώμενα πρόσωπα της ημέρας τον ηγαπημένο μαθητή του Κυρίου, Ευαγγελιστη και Απόστολο, Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και τον Απόστολο Θωμά.

Για τον άγιο Ιωάννη τόνισε την στενή σχέση που είχε με τον Διδάσκαλο και την μητέρα Του, Υπεραγία Θεοτόκο, και τη διδασκαλία του για την αγάπη με την οποία νουθετούσε τους χριστιανούς. Αναφερόμενος στον Απόστολο Θωμά ανέλυσε διεξοδικά τον ψυχικό αγώνα που βίωσεο Απόστολος Θωμάς εξ αιτίας της απιστίας του προς τη μαρτυρία της αναστάσεως του Κυρίου και έδωσε τις προεκτάσεις του φαινομένου της απιστίας στον άνθρωπο της σύγχρονης εποχής, υπογραμμίζοντας την προσπάθεια που εξυφαίνεται από κάποιους να σπείρουν αμφιβολίες και ζιζάνια απιστίας στους χριστιανούς της πατρίδος μας με απώτερο σκοπό την αλλοίωση του ορθόδοξου χριστιανικού φρονήματος του Έθνους μας. Στους δύσκολους καιρούς της απιστίας και της σκληρής δοκιμασίας της χώρας μας, κατέληξε ο Ποιμενάρχης , ο Κύριος δεν θα εγκαταλείψει το έθνος και θα διασώσει τους χριστιανούς που πιστεύουν σε Αυτόν.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο προϊστάμενος της ενορίας π. Χρυσόστομος Κόκαλος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στον Σεβασμιώτατο εκφράζοντας τις ευχαριστίες ολόκληρου του πληρώματος της ενορίας για την παρουσία του στην πανήγυρη του ναού.

Επίσης τόνισε τη σημασία του Πνευματικού ενοριακού Κέντρου για τις πνευματικές δραστηριότητες της ενορίας, καθώς θα στεγάσει τα καταχητικά σχολεία, τη σχολή βυζαντινής μουσικής, τους κύκλους μελέτης της Αγίας Γραφή και τις λοιπές ενοριακές δραστηριότητες και ευχαρίστησε όλους τους δωρητές που προσέφεραν για την ανέγερσή του.

Ακολούθησαν τα εγκαίνια του διόροφου Πνευματικού Κέντρου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας. Το νέο Πνευματικό κέντρο που βρίσκεται δίπλα στο ναό περιλαμβάνει αίθουσα διαλέξεων, γραφείο του εφημερίου, κουζίνα και τουαλέτες, ενώ στον δεύτερο όροφο υπάρχουν διαμερίσματα για την στέγαση του εφημερίου αλλά και για την φιλοξενία επισκεπτών. Η όλη τελετή ολοκληρώθηκε με πλούσια δεξίωση που παρέθεσε η ενορία για τους επισήμους και όλους τους παρισταμένους χριστιανούς στην άνετη αίθουσα του νέου ενοριακού κέντρου.

Την ενοριακή εορτή και την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικ. Λιόλιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λοκρών, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης λοιποί επίσημοι και πολλοί χριστιανοί της ενορία και των γύρω περιοχών.

ΠΗΓΗ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Έρχεται Φορολογική αφαίμαξη, 27 δισ. μέσα σε 6 μήνες
Νέα φοροκαταιγίδα τις επόμενες μέρες

Όλοι οι νέοι φόροι σε καφέ, τσιγάρα, μπύρα, καύσιμα, Ι.Χ., συνδρομητική, διαδίκτυο, ξενοδοχεία

Close