Μ. Φθιώτιδος: Πρέπει να ζήσουμε Χριστούγεννα με Χριστό

Πνευματική ανάταση και συγκίνηση αισθάνθηκε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου το απόγευμα το πλήθος των πιστών που παρευρέθη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και παρακολούθησε την Χριστουγιεννιάτικη Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος η οποία είχε τίτλο « Κατεπλάγη Ιωσήφ…».

 

Η εκδήλωση περιελάμβανε Χριστουγεννιάτικους ύμνους και κάλαντα, τα οποία απέδωσε με Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια η πολυμελής χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως  , «Γερμανός ο Μελωδός» υπό την εμπνευσμένη διεύθυνση του Διευθυντού αυτής και Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέου Ιωακείμ.

Την Εκδήλωση παρουσίασε ο μαθητής της Σχολής και Γραμματεύς του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως, κ. Θεόφιλος Μιλτιάδης.

Πριν από κάθε ύμνο, ο παρουσιαστής ανέγνωσε συγκινητικά πνευματικά βιώματα, σχετικά με τα Χριστούγεννα από τους Οσίους Γέροντες της εποχής μας, Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, Γέροντα Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη και Γέροντα Ιακώβο Τσαλίκη.

Μετά τους ύμνους ακολούθησαν παραδοσιακά κάλαντα τα οποία έψαλλαν οι μικροί μαθητές της Χορωδίας, κατά την διάρκεια των οποίων ο κ. Κυριάκος, μαθητής της σχολής, ανέγνωσε αποσπάσματα από τα Χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Την εκδήλωση χαιρέτησε και έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ο οποίος αφού συνεχάρη τη χορωδία, τους μικρούς επιγείους αγγέλους, όπως χαρακτήρισε τα παιδιά, τον χοράρχη και τους παρουσιάστές , ετόνισε ιδιαιτέρως την αναγκαιότητα προετοιμασίας για την βίωση του μεγάλου γεγονότος της κατά σάρκα Γεννήσεως του Θεού Λόγου.

«Το μήνυμα των ημερών είναι, ότι πρέπει να ζήσουμε Χριστούγεννα με Χριστό. Να ανοίξουμε τις πύλες της ψυχής μας και να στολίσουμε με αγάπη την καρδιά μας για να γεννηθεί μέσα μας ο Σωτήρας και Λυτρωτής Χριστός. Η Γέννηση του Χριστού είναι η Γέννηση της Αγάπης. Οι άθεοι και οι σατανιστές προσπαθούν να βγάλουν από τα Χριστούγεννα το Χριστό και διακηρύττουν ότι ο Χριστός με την γέννηση του δεν έφερε τίποτα στον κόσμο. Εμέις όμως που ζούμε εν τη Εκκλησία βιώνουμε καθημερινά την Αγάπη, την Σωτηρία, την Ελπίδα και την Ειρήνη που χαρίζει ο εν τη φάτνη ανακλιθείς Θεός», είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Αφορμή για τον χαιρετισμό του Ποιμενάρχου , στάθηκε ο μικρός Θανάσης, ο οποίος κατά την διάρκεια της εκδηλώσεως, χάρισε μια Χριστουγεννιάτικη ευχετήρια κάρτα στον Σεβασμιώτατο, την οποία κατασκεύασε στο Νηπιαγωγείο.

Η κάρτα έγραφε….:

Όταν αγαπάς τους ανθρώπους,

Όταν κοιτάς τα μικρά παιδιά στα μάτια,

Όταν τα μάτια σου υγραίνονται για την ανέχεια, την φτώχεια και την μοναξιά του άλλου,

Τότε γεννιέται μέσα σου ο Χριστός!!

Καλά Χριστούγεννα!

Τα παιδιά και οι Νηπιαγωγοί του 6ου Νηπιαγωγείου Λαμίας

Με βαθειά συγκίνηση ο Ποιμενάρχης μας έκλεισε τον χαιρετισμό του, συγχαίροντας για άλλη μια φορά τα μέλη της χορωδίας και τον χοράρχη και ευχήθηκε σε όλους Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

Στην εκδήλωση, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τον τοπικό Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεώς μας, παρέστησαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Πανοσ. Αρχιμ. Π. Δαμασκηνός Ζαχαράκης, ιερείς και διάκονοι της πόλεως, ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας κ. Ιωάννης Ζαχαράκης με Καθηγητές και μαθητές, άλλοι εκπρόσωποι των αρχών, και πλήθος πιστών.

Ολόκληρη η Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση μαγνητοσκοπήθηκε και θα μεταδοθεί προσεχώς από τον τηλεοπτικό σταθμό «STAR Κεντρικής Ελλάδος» και την ιστοσελίδα της Μητροπόλεώς μας «imfth.gr».

ΠΗΓΗ: vimaorthodoxias.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πρέπει οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να στολίζουμε χριστουγεννιάτικο δέντρο;
Πρέπει οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να στολίζουμε χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι για πολλούς κοσμικούς η ουσία των Χριστουγέννων.

Close