Νέα ένταση στα Ίμια – Επεισόδιο μεταξύ σκαφών της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής (video)

Τρία τουρκικά σκάφη διέρχονταν ανάμεσα στις βραχονησίδες Ίμια και σε διάπλου ελληνικού σκάφους της ακτοφυλακής του ζήτησαν να απομακρυνθεί αμέσως , ενώ για 158 λεπτά είχαμε μεγάλη ένταση στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής «παραβίασαν» την θαλάσσια περιοχή των βραχονησίδων των Ιμίων και ήρθαν σε επικοινωνία μέσω ασυρμάτου μεταξύ των δύο δυνάμεων ακτοφυλακής.

Σήμερα το απόγευμα σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής φέρεται κατά τους νέο-Οθωμανούς να «παραβίασε» τουρκικά χωρικά ύδατα .

Τα σκάφη του τουρκικού λιμενικού ανέφεραν την παράβαση ως εξής μέσω ασυρμάτου, «εδώ τουρκική ακτοφυλακή . Αποχωρίστε από εδώ παρακαλώ» . Το ελληνικό πλοίο με την ανακοίνωση φέρεται να προειδοποίησε αμέσως ότι θα αποσυρθεί από τουρκικά χωρικά ύδατα.

Οι ελληνικές δυνάμεις συνεχίζουν παραβιάσεις ναυσιπλοΐας στα ύδατα των Ιμίων μεταξύ των τουρκικών ομάδων ακτοφυλακής παρά την προειδοποίηση για περίπου 15 λεπτά υπήρξε μια « επικίνδυνη» ένταση , διότι προφανώς οι Τούρκοι ετοιμάζονταν να ρίξουν πυρά.

Η κινητικότητα διακόπηκε με την απομάκρυνση του σκάφους της ελληνικής ακτοφυλακής, καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα .

Αναμένουμε ανακοίνωση επίσημη από το αρχηγείο του υπουργείου ναυτιλίας. Η ουσία είναι ότι οι Τούρκοι κλιμακώνουν επικίνδυνα αναζητώντας την παραμικρή αφορμή να «φουντώσουν» την ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Το τουρκικό σκάφος TCSG-72 της τουρκικής ακτοφυλακής από το πρωί, διέρχονταν μέσα από το βραχώδες Ίμια μαζί με τα σκάφη Turgutreis και Gumusluk σε διαστήματα μισής ώρας.

Το ελληνικό σκάφος της ακτοφυλακής συνεχίζει να περιπολεί κοντά στις βραχονησίδες Ίμια.

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύει το πρακτορείο Ihlas…

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2017/02/%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%af%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%8c%ce%b4%ce%b9%ce%bf.html#ixzz4XvvLXQ4l

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η πλάνη της μετενσάρκωσης
Η πλάνη της μετενσάρκωσης

Του Χρήστου Σαλταούρα Η διδασκαλία της ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ, δηλαδή η διδαχή ότι οι ψυχές των ανθρώπων

Close