Νέα επιθετικότητα Μπαχτσελί κατά κατά Μητσοτάκη

Ενοχλήθηκε το φερέφωνο του Ερντογάν επειδή αποκάλεσε ελληνόπουλα τα παιδιά στα Πομακοχώρια
Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν από το πρωί την πληροφορία ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα επισκεφτεί την Αθήνα στις 31 Μαΐου και σπεύδουν μάλιστα να εντάξουν στην ατζέντα των συζητήσεων με τον Νίκο Δένδια το “καυτό” θέμα μειονότητας της Θράκης.

Η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ αναφέρει πως ένα τα βασικά θέματα συζήτησης στην συνάντηση Τσαβούσογλου- Δένδια στην Ελλάδα θα είναι το θέμα της μειονότητας την οποία αποκαλεί «τουρκική».

Η προκλητική επίθεση του Μπαχτσελί στον Έλληνα πρωθυπουργό
Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογαν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί κατηγόρησε την Ελλάδα για πολιτική «αφομοίωσης και φασισμού» στο θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας και επιτέθηκε προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επειδή αποκάλεσε ελληνόπουλα τα παιδιά στα Πομακοχώρια.

Συγκεκριμένα ο Μπαχτσελί δήλωσε:
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός σε τηλεδιάσκεψη στο χωριό Πάχνη, στην Ξάνθη στις 18 Μαΐου 2021, σε δημόσιο νηπιαγωγείο σε μαθητές και σε εκπαιδευτικούς, χρησιμοποίησε εκφράσεις που δεν μπορούμε να τις ”χωνέψουμε”. Το χωριό Πάχνη το αποκάλεσε χωριό Πομάκων και τα “τουρκόπουλα” τα αποκάλεσε “ελληνόπουλα”. Ο Μητσοτάκης τα θαλάσσωσε και έπεσε στην δύνη του παραληρήματος. Εκείνα είναι τουρκόπουλα, η Πάχνη δεν είναι χωριό Πομάκων. Τι θα πει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε αυτή την πολιτική αφομοίωσης και φασισμού της Ελλάδας; Τι θα πει για αυτό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Δεν μπορεί να επιβεβαιώσουν ότι είναι ρατσισμός το να αποκαλεί τα “τουρκοπουλα” “ελληνόπουλα”;».

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e tepki: O çocuklar Türk çocuklarıdır, Paşevik de Pomak değildir.

— Yeni Şafak (@yenisafak) May 25, 2021
Το προκλητικό Twitter του τουρκικού ΥΠΕΞ
Το περασμένο Σάββατο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με μήνυμά του στο Twitter συνέχισε τις χυδαίες προκλήσεις περί «τουρκικής» μειονότητας και παραβίασης των δικαιωμάτων τους στη Θράκη.

«Πέρασαν 31 χρόνια από τότε που η Ελλάδα στέρησε από την τουρκική μουσουλμανική μειονότητα από το δικαίωμά της να εκλέγει θρησκευτικούς ηγέτες κατά παράβαση διεθνών και διμερών συνθηκών. Η Ελλάδα διόρισε αξιωματούχους ως θρησκευτικούς ηγέτες ενάντια στη θέληση και παρά τη σαφή αντίρρηση της τουρκικής μειονότητας», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Χάραγμα: Πότε έρχεται; Θα μου ζητούν να αρνηθώ τον Χριστό;

Πότε έρχεται; Θα μου ζητούν να αρνηθώ τον Χριστό;

Close