Νέα μέτρα για τις εκκλησίες; – ΦΕΚ: Έως 30 Σεπτεμβρίου η παράταση των υφιστάμενων

Την παράταση της ισχύος των περιοριστικών μέτρων στις εκκλησίες μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, αποφάσισε η Κυβέρνηση μετά και την δημοσίευση του νέου ΦΕΚ για την “Επιβολή προσωρινών μέτρων στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19”.
Μπορείτε να δείτε το σχετικό ΦΕΚ εδώ (Αρχείο PDF)

Η αύξηση των κρουσμάτων που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες και ειδικότερα στην Αττική έχει προβληματίσει τους λοιμωξιολόγους και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν και περαιτέρω μέτρα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία το απόγευμα της Τρίτης.

Όπως ανακοινώθηκε, η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στο τραπέζι ακούγονται επίσης σενάρια με επικρατέστερο την καθολική εφαρμογή, ειδικά για την  Αττική, της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν τίθεται ζήτημα lock down ή κλεισίματος καταστημάτων, για οικονομικούς αλλά και πρακτικούς λόγους.

Αυτά είναι τα μέτρα που έχουν προτείνει οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας στην σύσκεψη του Μεγάρου Μαξίμου η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου, εν αναμονή της επίσημης απογευματινής ενημέρωσης από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Τίποτα δεν αποκλείεται και για επιβολή νέων μέτρων στις εκκλησίες.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι τα εξής:

– Ενδεχόμενο καθολικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

– Κυλιόμενο ωράριο στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

– Αναστολή υπαίθριων θεαμάτων, συναυλιών και παρεμφερών πολιτιστικών-ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους, καθώς και αναστολή λειτουργίας κέντρων διασκέδασης με ζωντανή μουσική

– Μείωση των παραγωγών στις λαϊκές αγορές

– Διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας σούπερ μάρκετ και εμπορικών καταστημάτων

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Συνελήφθησαν οι εμπρηστές του ΚΥΤ της Μόριας

Συνελήφθησαν οι εμπρηστές του ΚΥΤ της Μόριας

Close