Νέος Ηγούμενος της Ι.Μ. Παναγίας Προυσιώτισσας: Ήρθα στο σπίτι μου για να υπηρετήσω της Χάρη της και τον λαό του Θεού

Εδώ και δυο μήνες έχει αναλάβει τα ηνία της Ηγουμενίας στο ιστορικό Μοναστήρι του Προυσού που η ίδρυση του χρονολογείται παλιότερα και από το Άγιον Όρος .
Ο Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος εξηγεί ότι: «Ήρθα στο σπίτι μου για να υπηρετήσω της Χάρη της και τον λαό του Θεού» . Αυτό άλλωστε απέδειξε στη έως τώρα διαδρομή του .

Οι δηλώσεις του:

«Εδώ εκάρη μοναχός το 1975 από τη συνοδεία του μακαριστού Γρηγορίου Ζουνή που στην συνέχεια μετέβη στη Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους . Μετά βρέθηκα δίπλα στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Χριστοδούλου σε μοναστήρι της Παναγίας Ξενιάς που κατέρρευσε από τον σεισμό το 1980.

Ο Χριστόδουλος με χειροτόνησε διάκονο το 1982 και το ´83 πήγα στην Αμερική όπου κυρίως έμαθα την αγγλική γλώσσα και συνδέθηκα με αρκετούς ομογενείς. Το 1986 ο μακαριστός Χριστόδουλος με χειροτόνησε Αρχιμανδρίτη και στη συνέχεια με έκανε Αρχιερατικό Επίτροπο Αγιάς . Και στη συνέχεια Αρχιερατικό Επίτροπο στη γενέτειρα του στον Αλμυρό.

Το 2009 μετέβη στη Λάρισα όπου ανέλαβα την οικοδόμηση της νέας Ενορίας της Αγίας Σοφίας επί 11 χρόνια .
Και το 2020 ο επίσκοπος Καρπενησίου επίσημα ζήτησε από τον μητροπολίτη Λαρίσης την μετακίνηση μου στην Ιερά Μονή της Μετανοίας του , στην Παναγιά Προυσιώτισσα . Ήρθα στο σπίτι μου για να υπηρετήσω της Χάρη της και τον λαό του Θεού.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Συναξάρι 5 Οκτωμβρίου, Αγίας Χαριτίνης
Συναξάρι 5 Οκτωβρίου, Αγίας Χαριτίνης

Η Αγία Χαριτίνη άθλησε επί Διοκλητιανού (284 - 305 μ.Χ.). Υπήρξε δούλη του συγκλητικού Κλαυδιανού

Close