ΝΔ: Από το πρωί στις κάλπες για τον επόμενο πρόεδρο

Δίχως προβλήματα εξελίσσεται από τις 7.00 το πρωί η εκλογική διαδικασία στη ΝΔ, με τους περίπου 400.000 φίλους του κόμματος να καλούνται να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρο της γαλάζιας παράταξης.

Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις 7.00 το απόγευμα, με τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα να αναμένονται για τις 11.00 το βράδυ.

Αυτή τη φορά η διαδικασία είναι σαφώς ευκολότερη και απλούστερη έναντι του πρώτου γύρου, γεγονός που διευκολύνει την ευκολότερη μετάδοση των τελικών αποτελεσμάτων.

Σημειώνεται ότι οι 404.000 ψηφοφόροι της Ν.Δ. δεν χρειάζεται να καταβάλλουν το αντίτιμο των τριών ευρώ. Οφείλουν να διαθέτουν ωστόσο, αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.

Εάν κάποιος δεν έχει συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία του α’ γύρου δεν έχει δικαίωμα ψήφου στον β’ γύρο.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στον α’ γύρο, είχε λάβει ποσοστό 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καθοριστικοί παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα θα είναι τόσο το ύψος της συμμετοχής, όσο και οι 128.000 ψηφοφόροι του Απόστολου Τζιτζικώστα (20,4%) και του Άδωνι Γεωργιάδη (11,3%).

«Σήμερα ξημερώνει μία νέα μέρα για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ., Γιάννης Πλακιωτάκης, υποστήριξε ότι και οι δύο υποψήφιοι είναι άξιοι και ικανοί, καθώς έχουν τη δυνατότητα να αναδιοργανώσουν τη Ν.Δ. και να κερδίσουν τον Αλέξη Τσίπρα.

«Σήμερα ολοκληρώνουμε τη διαδικασία ώστε να κάνουμε τη Ν.Δ. μία μεγάλη, δυνατή, σύγχρονη ευρωπαϊκή δύναμη» πρόσθεσε και κατέληξε: «Με τη συμμετοχή μας διασφαλίζουμε την πορεία της παράταξης στο μέλλον.»

naftemporiki

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
40 πράγματα που χωρίς να στοιχίζουν μας δίνουν αγάπη και χαρά!

Όλοι μας έχουμε πράγματα στη ζωή μας που αγαπάμε και μας δίνουν χαρά για τα οποία δεν χρειάζεται να πληρώσουμε...

Close