Νεαπόλεως : «Σκοπός της Οικουμενικής Συνόδου είναι η διασφάλιση της ενότητας των χριστιανών»

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου ιερούργησε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, την Κυριακή 31 Μαΐου 2020, ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου.

«Κυριακή των αγίων Πατέρων σήμερα και η μνήμη μας ανακαλεί τα ένδοξα χρόνια του Βυζαντινισμού», είπε ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα. «Κυριακή των αγίων Πατέρων και ευγνώμονα σπεύδουμε στη Νίκαια της Βιθυνίας να συναντήσουμε τους 318 Πατέρες που συγκροτούν την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο.

Ο χρωστήρας της Ιστορίας παραδίδει ότι ο ίδιος ο Μέγας Αυτοκράτωρ, ο Κωνσταντίνος, τους υποδέχεται και ασπάζεται «τα κατάστικτα τοις μώλωψι» μέλη τους, τα πληγιασμένα τους σώματα, μόλις πριν λίγο έχουν καταπαύσει οι φοβεροί εναντίον τους διωγμοί. Σκοπός της σύγκλησης της Οικουμενικής Συνόδου είναι η διασφάλιση της ενότητας των χριστιανών. Ο ίδιος ο Κύριος στην αρχιερατική του προσευχή, στον κήπο της Γεθσημανή, δέεται εν αγωνία στον Πατέρα Του να φυλάξει τους μαθητές Του ενωμένους, να προστατεύσει τη Νύφη Του, την Εκκλησία. Μέσα στην Εκκλησία, δια του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας περιφρουρείται και σφυρηλατείται η ενότητα των χριστιανών. «Ο τρώγων μου την σάρκα και πίνων μου το αίμα εν εμοί μένει καγώ εν αυτώ». Οι πιστοί με τη συμμετοχή τους στο Μυστήριο επικυρώνουν το σύνδεσμό τους με το Χριστό και μεταξύ τους. Για τούτο το λόγο μάς πόνεσε η στέρηση της Θείας Ευχαριστίας, γιατί μάς κράτησε μακριά από την πηγή της Ζωής και τους αδελφούς μας» κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας.

Δείτε το σχετικό βίντεο με την ομιλία του Σεβασμιωτάτου:

ΣχετικάΆρθρα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Πότε επιτρέπεται το κρασί στον Άθω…

Στην πατερική και ασκητική γραμματεία υπάρχουν πολλές αναφορές για την διακριτική χρήση του ευλογημένου ποτού.

Close