ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ : Ιστορική ημέρα !!! Τα εγκαίνια του Αγίου Νικολάου

Μέγας Εσπερινός τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη, στις 3 Ιουλίου 2022, όπου σήμερα αναμένεται να τελεστούν τα εγκαίνια του ναού.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος τίμησε τον Γεώργιο Ζυγικό και τον Άντι Βενιόπουλο, για την πολύτιμη υπηρεσία τους, καθότι «χρησιμοποίησαν το ταλέντο τους και τις ικανότητές τους σε σημαντικές στιγμές της δημόσιας αποκάλυψής του ναού: πέρυσι, την παραμονή της 11ης Σεπτεμβρίου, για τον Φωτισμό του Ιερού, για την τριακοστή επέτειο της Πατριαρχικής θητείας του Οικουμενικού Πατριάρχη, για τα θυρανοίξια από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, και απόψε, για αυτόν τον Εσπερινό και την αυριανή (σ.σ. σημερινή) Ακολουθία”.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του προς τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Πορφύριο, ο οποίος παράγγειλε και δώρισε ένα πλήρες σύνολο περίτεχνων στολισμών του ιερού για τον Άγιο Νικόλαο.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ : Ιστορική ημέρα !!! Τα εγκαίνια του Αγίου Νικολάου - Μέγας Εσπερινός υπό του μητροπολίτη Χαλκηδόνος

 

Στην Ακολουθία του Εσπερινού παρευρέθησαν επίσης αρκετοί θρησκευτικοί ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο Αρχιεπίσκοπος Gabriele G. Caccia, ο Επίσκοπος κ. Ειρηναίος, της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, ο Επίσκοπος κ. Saba, της Γεωργιανής Αποστολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Βόρεια Αμερική, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Vicken Aykazian, της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας και ο Μητροπολίτης κ. Ζαχαρίας Νικόλοβος, της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Συρίας Malankara. Παρών ήταν και ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου, κ. Πρόδρομος.

 

Ο Αγιασμός του Αγίου Νικολάου θα ξεκινήσει στις 4 Ιουλίου στις 9:30 π.μ. (ώρα ΗΠΑ).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Μεγανήσι, το όμορφο νησί του Ιονίου
Μεγανήσι, το όμορφο νησί του Ιονίου

Κάθε νησί του Ιονίου έχει τη δική του ομορφιά και χάρη και γι’ αυτό το λόγο όλα αποτελούν πόλο έλξης...

Close