Νηστίσιμη συνταγή-Νηστίσιμη μπουγάτσα

Πανεύκολη  και γρήγορη

 

Πανεύκολη  και γρήγορη

5-6 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές βιτάμ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
2 φύλλα σφολιάτα
Ζάχαρη, άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το βιτάμ και τα ανακατεύουμε καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να δέσει η κρέμα. Στο τέλος ρίχνουμε το μπέϊκιν και την βανίλια.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας.
Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο.
Αλείφουμε με λίγο βιτάμ λιωμένο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε την μπουγάτσα με ζάχαρη και άχνη.

Η συνταγή είναι από το βιβλίο: ΩΣ ΓΛΥΚΕΑ ΤΩ ΛΑΡΥΓΓΙ ΜΟΥ Μοναστηριακή ζαχαροπλαστική (και όχι μόνον !)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
«Τα σύνορα θα αλλάξουν μόνο με πόλεμο!» : Πολεμική ρητορική από τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου – Ωρολογιακή βόμβα τα Βαλκάνια

Οδεύουμε προς ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια, ειδικότερα μετά από την πολεμική ρητορική του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου περί της επικείμενης...

Close