Νηστίσιμο προφιτερόλ, απλά υπέροχο!

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, τόσο στα παιδιά μέχρι και στους πιο μεγάλους από εμάς!
Το προφιτερόλ που θα φτιάξουμε σήμερα, έρχεται να σας γλυκάνει και στην νηστεία, αλλά και σε εκείνους που για λόγους δίαιτας θα προτιμούσαν να αποφύγουν τα πολλά λιπαρά,βούτυρα, κλπ αλλά και χωρίς αβγά στην κρέμα και γάλα αγελαδινό στην παρασκευή του.Είναι γευστικότατο και δεν έχει να ζηλέψει κάτι από το κανονικό προφιτερόλ. Πάμε να το φτιάξουμε!
Μερίδες 8
Υλικά
Για την κρέμα

100γρ κορν φλάυρ

150γρ ζάχαρη

250γρ κουβερτούρα

900ml γάλα φυτικό (αμυγδάλου)

1 βανιλίνη

6-8 νηστίσιμα μπισκότα σε κομμάτια

2-3 κουταλιές λικέρ από βύσιννο η΄κράνα

μισή κούπα καβουρντισμένα αμύγδαλα σε μικρά κομμάτια

250γρ φυτική σαντιγύ

Δημιουργία

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το φυτικό γάλα, την ζάχαρη και το κόρν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα 3 υλικά. Ανάβουμε το μάτι της ηλεκτρικής κουζίνας σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ και όταν αρχίσει να ζεσταίνεται το μείγμα σιγά σιγά περισσότερο, τότε ανακατεύουμε πιο γρήγορα και βλέπουμε η κρέμα μας να αρχίζει να πήζει. Κλείνουμε την φωτιά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα. Σ΄ αυτό το σημείο προσθέτουμε την βανιλίνη, την σοκολάτα κουβερτούρα την οποία έχουμε κόψει νωρίτερα, σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά, να λιώσει η κουβερτούρα μέσα στην κρέμα που είναι ζεστή. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την  σκεπάζουμε καλά με μία διάφανη μεμβράνη. Αφήνουμε να κρυώσει.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο μίξερ χτυπούμε την κρύα φυτική σαντιγύ. Όταν είναι έτοιμη και αφού πια έχει κρυώσει και η σοκολατένια κρέμα μας, σε ένα μεγάλο μπολ η΄ σε μέτρια κρυστάλλινα μπολ  ολοκληρώνουμε το προφιτερόλ ως εξής:

Πρώτα βάζουμε μία μικρή ποσότητα από σαντιγύ. Από πάνω μία ποσότητα κρέμα σοκολάτα. Στην συνέχεια προσθέτουμε  κομματιασμένα μπισκότα (που τα έχουμε ”βρέξει” λίγο με το λικέρ από βύσσινα)και  προσθέτουμε πάλι  κρέμα σοκολάτα. Γαρνίρουμε στο τέλος με την βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής, την σαντιγύ σε ροζέτες και ρίχνουμε από πάνω και τα καβουρντισμένα αμυγδαλάκια.

Καλή επιτυχία, Καλά κουζινομαγειρέματα!

Οι συνταγές μου, Γιώτα Παμπάλου,Greekpress.gr

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Κύπρου Χρυσόστομος: «Να αφήσουμε τον Θεό να εισέλθει στην καρδιά μας όπως η Παναγία»

30 ημέρες πριν το Άγιο Πάσχα,

Close